Ponta spune în premieră ce a declarat la DNA în dosarul lui Dragnea: Nu puteam minți sub jurământ (VIDEO)

Ponta spune în premieră ce a declarat la DNA în dosarul lui Dragnea: Nu puteam minți sub jurământ (VIDEO)

Victor Ponta a declarat, în premieră pentru B1 TV, că nu este un denunțător, dar a ajuns la DNA pentru că a fost chemat de procurori. Și tocmai pentru că a fost citat în calitate de martor, nu a putut invoca dreptul la tăcere. Din acest motiv, dar și pentru că a vorbit sub jurământ, Ponta le-a spus procurorilor tot adevărul.

Fostul premier a mai susținut că nu avea cum să mintă în fața procurorilor, pentru că acest lucru ar fi reprezentat o infracțiune și că nu înțelege de ce acum anumite voci din media îl acuză pe el, dar și e ealții, că au spus adevărul.

Ponta spune în premieră ce a declarat la DNA în dosarul lui Dragnea: Nu puteam minți sub jurământ

#DIRECT_ONE_cldajl#

”Și Grindeanu, și Teodorovici, și eu și restul am fost citați la DNA, nu ne-am dus de plăcere! Când ești citat ca martor, dacă nu te duci, ești luat cu mandat. Și atunci de ce suntem ciripitori (referire la titlul articolului din luju.ro)? Știți? Eu am fost procuror… ăsta e limbaj mafiot! În grupurile astea de crimă organizată, dacă ești chemat ca martor și te duci la poliție, înseamnă că ești ciripitor. Eu sunt un om care respectă legea și dacă mă cheamă un judecător, un procuror, mă prezint, cum s-au prezentat și ceilalți.

Când ești chemat ca martor, nu poți să invoci dreptul la tăcere. Numai inculpatul are acest drept. Și trebuie să spui adevărul. Dacă nu spui adevărul, este o infracțiune! Toți am fost întrebați de niște lucruri concrete. Pe mine nu m-a întrebat dacă TelDrum e a lui Dragnea sau nu, că nu știu. Dar am fost întrebat dacă am fost invitat la lacul Belina de Dragnea și am spus adevărul. Eu nu mint nici pentru Dragnea, nici pentru nimeni. Și niciunul n-a mințit, logic!

Toată această propagandă plătită cum că a spus Ponta, a spus Teodorovici, a spus Grindeanu… Domnule, nu e mai simplu să dovediți că lacul Belina nu l-a luat Dragnea sau că TelDrum…? Până la urmă, împroșcarea asta cu noroi în niște oameni care au fost chemați la DNA, că nu ne-am dus niciunul de bunăvoie… Am spus adevărul, că altfel încălcam legea. Înțeleg că dacă în România respecți legea și nu ești mafiot, ești sancționat de presa lui Dragnea.

La ce folosește această împroșcare cu noroi în noi, cei care am fost chemați și am spus adevărul? Nu mută din loc lacul Belina, TelDrum, nici nu aduce milioane le alea din fonduri europene, nici casa din Brazilia. Mă rog, e un mod de a te apăra, dar doar înjurându-i pe alții nu rezolvi nimic”, a declarat Victor Ponta, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

El a precizat, totodată, că nimic nu s-ar fi întâmplat în cazul TelDrum dacă nu ar fi intervenit OLAF, oficiul european de luptă anti-fraudă.

Precizările au fost făcute în contextul în care luju.ro a publicat un articol în care detalia cum Liviu Dragnea a ajuns să aibă un nou dosar penal din cauza denunțurilor făcute de Victor Ponta, Dan Șova, Eugen Teodorovici și Sorin Grindeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie