Este poluare extremă în capitală, dar și în zonele de la periferie, acolo unde indicele PM este și de 25 de ori mai mari decât ceea ce recomandă OMS.
București, Voluntari, Colentina, Ferentari, Popești Leordeni și în spatele Lacului Morii sunt zonele vizate, potrivit Antena 3.
Pentru particulele PM 2,5, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly.org, a înregistrat,în anumite zone din București și șa periferie valori și de până la 25 de ori mai mari față de valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății în ceea ce privește media zilnică.
În centru, spre exemplu, în ciuda traficului intens, calitatea aerului a fost mult mai bună decât în zonele de la marginea Bucureștiului. Și pentru PM 10 valorile au fost de până la 10 ori mai mari față de recomandările OMS pentru media zilnică.
În Voluntari, valorile înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 25 de ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS
Pe Șoseaua Alexandriei, valorile înregistrate pentru PM10 în același interval orar au fost de 18 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS.
În Ferentari, situația a stat puțin mai bine, dar chiar și așa valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul 20-22 au fost de 15 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS.
În zona Bucur Obor, valorile recomandate au fost depășite de doar patru ori.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit standardul pentru concentrația zilnică medie de particule PM2.5 la 25 micrograme pe metru cub, iar standardul anual este de 10 micrograme pe metru cub.
Valorile limită ale OMS pentru concentrația zilnică medie de particule PM10 este de 45 de micrograme pe metru cub.