Polițistul Marian Godină, ironii către Patriarhul Daniel: „Pe Sfântul Dimitrie nu l-a deranjat prea tare că românii se chinuiau în comunism de vreo 30 de ani”

Polițistul Marian Godină, ironii către Patriarhul Daniel: „Pe Sfântul Dimitrie nu l-a deranjat prea tare că românii se chinuiau în comunism de vreo 30 de ani”

Patriarhul Daniel a susținut, marți, în ultima zi a pelerinajului de Sf Dimitrie cel Nou din Capitală, că autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte în toamna anului 1989, iar în câteva luni întreg regimul a picat. A făcut această afirmație în contextul în care autoritățile au impus măsuri speciale de organizare a pelerinajelor, dată fiind epidemia de coronavirus.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (…) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel.

Afirmațiile Patriarhului au fost ironizate de către Marian Godină, în stilul său caracteristic.

Polițistul Marian Godină, ironii la adresa Patriarhului Daniel

După aceste afirmații, Godină se întreabă dacă Sf. Dimitrie nu a văzut timp de trei decenii cât de greu le este românilor și de ce a decis să facă o minune pentru căderea comunismului abia după ce autoritățile au interzis închinarea la moaște, la acea vreme.

„Am aflat azi de la patriarhul Daniel o scurtă istorie a moaștelor Sfântului Dimitrie.

În ’89, comuniștii au interzis pelerinajul la moaște, pentru că ar fi avut o întâlnire într-o clădire apropiată și nu au vrut să fie deranjați.

Din cauza asta, Patriarhul Teoctist a fost nevoit să mute moaștele.

„Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut.” Ne zicePatriarhul Daniel.

Eu înțeleg cam așa: pe Sfântul Dimitrie nu l-a deranjat prea tare că românii se chinuiau în comunism de vreo treizeci de ani.

Sărăcia, lipsa alimentelor, raționalizarea produselor de bază, statul în frig, suprimarea libertăților etc nu l-au mișcat pe Sfânt.

Dar când comuniștii au mers atât de departe încât să interzică chiar și pelerinajul la moaște și l-au mai și mutat din locul lui, s-a supărat atât de tare încât a făcut să cadă comunismul. Bine, nu chiar pe loc, i-a luat câteva luni, probabil a fost o minune mai complexă care a necesitat timp.

Sau dormeau moaștele de treizeci de ani și s-au trezit când au fost mutate, de la asfaltul prost din București, văzând abia atunci cât de greu o duc românii?”, scrie Marian Godină, pe blogul personal.

Pelerinajul din București, în condiții speciale din cauza epidemiei de coronavirus

A treia zi a pelerinajului din București a fost și cea mai importantă, pentru că avea loc praznicul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Sfânta Liturghie de hramul Catedralei Patriarhale și al Capitalei a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. La slujbă au venit și mai mulți politicieni, între care Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Monica Anisie, ministrul Educației, și mai mulți primari de sector.

Mii de credincioși s-au închinat la moaștele Sfântului Dimitrie. Jandarmii au avut grijă ca accesul să se facă pe două culoare în loc de unul, cum a fost zilele trecute. Credicioşii au prezentat buletinul sau şi-au lăsat datele de contact.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`