Polițiștii șpăgari din Capitală au fost denunțați de un coleg cercetat tot pentru mită

Polițiștii șpăgari din Capitală au fost denunțați de un coleg cercetat tot pentru mită
Sursa foto: captură video Antena 3 CNN

Cei doi poliţişti de la Brigada Rutieră din Capitală, prinşi în flagrant în timp ce luau mită, încasau cel puţin 2.000 de euro pe lună din șpăgi. Ei au fost reclamaţi ofiţerilor Anticorupţie de un coleg, cercetat tot pentru mită.

Cum acționau polițiștii șpăgari

Comisarul şi agentul-șef acționau pe străzile din cartierul Dorobanţi, în zona Floreasca, dar şi în Sectorul 6.

Ei opreau în trafic mașinile de lux și primeau mită atât lei, cât și euro. Cea mai mare sumă a fost de 3.000 de lei, dar au mai încasat și 20 de euro sau câte 100 de lei. Nu refuzau nimic. În ziua în care au fost reținuți, luaseră deja șpagă de la patru șoferi.

Cum au fost prinși polițiștii în timp ce luau mită

Potrivit surselor Observator News, creierul operațiunii era comisarul Pantea. Poliţist de peste 20 de ani în mai multe servicii de investigaţii criminale din ţară, el a ajuns ofițer-coordonator în Capitală, cu aproape o sută de polițiști în subordine.

Acesta a încercat să racoleze mai mulţi agenţi, iar unul dintre ei, anchetat deja tot pentru mită, s-a dus glonț la Direcţia Anticorupţie și l-a reclamat.

Procurorii au obținut primele date din luna februarie, iar în martie au început filajele. În doar trei săptămâni, cei doi poliţişti au strâns din şpăgi cel puţin 2.000 de euro, spun anchetatorii.

În ziua flagrantului, procurorii au folosit trei maşini scumpe sub acoperire. Șoferii au comis diferite fapte ilegale, apoi au oferit bani marcaţi celor doi polițiști care i-au oprit.

Ambii sunt acum în arest la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`