Polițiștii dintr-un județ din România vor folosi mașini neinscripționate pentru a preveni evenimentele rutiere grave

Polițiștii dintr-un județ din România vor folosi mașini neinscripționate pentru a preveni evenimentele rutiere grave
Sursa foto: Instagram Sussex Police

Poliția județului Dâmbovița informează că, în perioada iminentă, forțele de ordine vor desfășura acțiuni în cadrul traficului folosind vehicule neînscripționate, înlocuind astfel autospecialele tradiționale cu însemne distinctive. Această decizie a fost adoptată în scopul prevenirii evenimentelor rutiere.

Polițiștii vor folosi în trafic maşini neinscripţionate în Dâmbovița

„Pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave, pe raza judeţului Dâmboviţa, în special în municipiul Târgovişte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a dispus ca în perioada următoare, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, să fie utilizate şi autospecialele de poliţie neinscripţionate. Măsura a fost dispusă pentru a fi combătute accidentele rutiere produse pe fondul principalelor cauze generatoare”, au anunţat, joi, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa, potrivit digi24.ro.

Polițiștii de la rutieră sunt prezenți pe sectoarele de drum din județ

Statisticile poliției arată că cele mai comune cauze ale accidentelor rutiere includ neacordarea priorității vehiculelor și pietonilor, precum și viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Polițiștii îndeamnă șoferii să adopte un comportament responsabil la volan și să respecte cu strictețe regulile de circulație pe drumurile publice. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița subliniază că agenții de la rutieră sunt activi pe toate sectoarele de drum din județ, având ca principală misiune îmbunătățirea siguranței în trafic și reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere grave.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`