Poliţiştii din penitenciare amenință că blochează închisorile după ce au aflat că le crește vârsta de pensionare: „Ciucă, Ciolacu și Budăi să vină să-și păzească infractorii în caz de revolte”

Poliţiştii din penitenciare amenință că blochează închisorile după ce au aflat că le crește vârsta de pensionare: „Ciucă, Ciolacu și Budăi să vină să-și păzească infractorii în caz de revolte”
Foto: fsanp.ro

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) amenință cu blocarea la propriu a penitenciarelor, după ce guvernanții au anunțat planurile de a crește vârsta de pensionare la 65 de ani.

Polițiștii din penitenciare amenință cu blocarea închisorilor

FSANP a anunțat că, marți, polițiștii de penitenciare se vor afla în grevă japoneză, adică vor purta banderolă albă pe braț „pentru a atrage atenția clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR”.

Miercuri, aceștia vor refuza să intre la programul de lucru timp de două – patru ore pentru că „s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu și a lui Nicolae Ciucă”.

Sindicaliștii îi acuză pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii coaliției, de minciună și ipocrizie:

„Protejarea pensiilor militare vehement trâmbițată în spațiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna și o înșelătorie de proporții, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”.

Ei au mai acuzat coaliția că „reformează sistemul pensiilor militare “la comanda” Băncii Mondiale și a Comisiei Europene, fără consultarea instituțiilor de forță ale României” și mai ales pe Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, că nu a discutat cu ministerele de resort (Apărare, Interne, Justiție), ci „a venit cu fițuica în mână de la Bruxelles”.

Sindicaliștii au mai atras atenția că nu e posibilă creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani, în condițiile în care speranța de viață la această categorie profesională e de 62 de ani: „Creșterea vârstei de pensionare până la 65 de ani va face ca polițiștii de penitenciare să iasă la pensie direct în sicriu deoarece speranța de viață a acestei categorii socio-profesionale este de aproximativ 62 de ani. Modificarea bazei de calcul a pensiilor militare le va oferi polițiștilor de penitenciare o pensie sub costurile unei vieți decente”.

Agenții vor bloca penitenciarele prin ”exces de zel”

FSANP a explicat și cum se va manifesta acțiunea de protest a polițiștilor din penitenciare.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) anunță că polițiștii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea penitenciarelor prin “exces de zel”. Primul penitenciar blocat prin “exces de zel” va fi Craiova, urmat de Bistrița și Bacău. Metoda excesului de zel a fost preferată pentru că polițiștii de penitenciare nu au dreptul la grevă. În schimb, metoda ocolitoare a grevei și anume “excesul de zel” înseamnă respectarea cu strictețe a legilor, regulamentelor și procedurilor interne care blochează poliția penitenciară. Birocrația, lipsa de personal și precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o pușcărie și anume “accesul angajaților în penitenciar” să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obișnuit durează aproximativ 45 de minute”, a explicat federația, într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”