Puteri sporite pentru polițiști, de la finalul lunii. Schimbările din legislație (VIDEO)

Puteri sporite pentru polițiști, de la finalul lunii. Schimbările din legislație (VIDEO)

Poliţiştii vor avea puteri sporite de la sfârşitul acestei luni. Aceştia nu trebuie să mai fie politicoşi sau să arate mandatul atunci când pătrund într-o locuinţă. Iar în cazul în care cetăţeanul refuză să se legitimeze, acesta poate fi amendat cu o sumă de trei ori mai mare decât în prezent, informează B1 TV.

De la sfârşitul acestei luni, poliţiştii vor avea mai multe puteri. Prin urmare, nu vor mai fi nevoiţi să arate mandatul atunci când vor pătrunde în locuinţele oamenilor. De asemenea, poliţiştii pot pătrunde în locuinţă fără acordul proprietarului pentru a prinde autorul unei infracţiuni sau dacă există informaţia că la faţa locului se află un terorist.

ALEX VELEA, ÎN STARE DE ȘOC! ANTONIA S-A COMBINAT CU CELEBRUL CÂNTĂREȚ! LA ASTA NU SE AŞTEPTA NIMENI

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ÎNCĂ O STEA NE-A PĂRĂSIT! MARELE ACTOR A MURIT ÎN URMĂ CU PUȚIN TIMP… ADIO, MAESTRE! ”CU INIMA ÎNDURERATĂ CONFIRMĂM…”

Legea vine şi cu reguli mai dure pentru cetăţenii obișnuiți. Astfel că aceştia pot fi sancţionaţi cu sume de trei ori mai mari decât în prezent pentru deranjarea liniştii şi ordini publice. De asemenea, gălăgioşii pot fi puşi să facă până la 120 de ore de muncă în folosul comunităţii. Iar acest lucru, spun specialiştii, poate reduce numărul contravenţiilor în sectorul respectiv.

Deşi în celebrul caz de la Caracal poliţiştii au stat ore în şir pentru a primi autorizaţia de a pătrunde în casă, deşi, printr-un apel efectuat la 112 se spunea clar că este vorba de un caz grav, acum aceştia pot acţiona fără să mai aştepte autorizaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`