Doi polițiști din Capitală, CONDAMNAȚI la închisoare cu executare: Agenții sunt acuzați că le cereau mită șoferilor

Doi polițiști din Capitală, CONDAMNAȚI la închisoare cu executare: Agenții sunt acuzați că le cereau mită șoferilor
Foto: pixabay.com

Doi agenți din cadrul Secţiei 17 Poliţie din București au fost condamnați la câte șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă, informează Agerpres. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul București și nu este definitivă.

Agenții Claudiu Aurel Cojocariu şi Marius Gabriel Necula sunt acuzați că au cerut mită unor șoferi prinși că treceau pe culoarea roșie a semaforului, în zona Răzoare din Capitală.

Potrivit deciziei instanței, cei doi au primit și interdicția de a exercita profesia de poliţist, timp de cinci ani, după executarea pedepsei cu închisoarea.

În acest caz, alți doi polițiști au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare și la 100 de zile de muncă în folosul comunității.

Cei patru agenți au fost trimiși în judecată în iunie 2017, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit achetatorilor, „în ziua de 27.03.2017, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu privind circulaţia pe drumurile publice, agenţii de poliţie au pretins şi primit de la un conducător auto suma de 900 de lei, în schimbul influenţei pe care urmau să o exercite pe lângă funcţionarii competenţi, în vederea ştergerii înregistrărilor efectuate de camerele de supraveghere din zona intersecţiei dintre bulevardul Timişoara şi strada Răzoare, care surprindeau comiterea unei contravenţii de către conducătorul auto, respectiv nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului la pătrunderea în intersecţie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră