Polițist din Capitală, prins în flagrant în timp ce primea mită / Câți bani a luat de la un bărbat reținut pentru a-i trece pachetele care depășeau limita de greutate impusă

Polițist din Capitală, prins în flagrant în timp ce primea mită / Câți bani a luat de la un bărbat reținut pentru a-i trece pachetele care depășeau limita de greutate impusă
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Un polițist de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv București a fost prins în flagrant joi, 7 decembrie, în timp ce primea bani de la un bărbat reținut, pentru a-i trece pachetele care depășeau limita de greutate impusă.

În calitate de agent de poliție la Poliția Capitalei – Serviciul de Reținere și Arestare Preventivă, bărbatul ar fi cerut, în perioada mai 2022 – decembrie 2023, sume cuprinse între 500 și 3.600 de euro de la un bărbat arestat, se arată într-un comunicat.

Polițistul a primit în total 9.200 de euro

Din suma întreagă pe care a cerut-o polițistul, adică 9.600 de euro, el a primit 9.200 de euro din partea bărbatului aflat în arest sau prin intermediul partenerei sale de viață.

În schimbul sumelor de bani pe care le cerea, polițistul din București îi permitea bărbatului aflat în arest să primească pachete cu o greutate mai mare decât limita impusă de regulament. Printre infracțiunile comise se numără și pontarea suplimentară a acestuia pentru munca din arest, permiterea acestuia de a părăsi centrul fără documentele necesare și cumpărarea de produse alimentare și băuturi alcoolice.

Ulterior, măsura bărbatului arestat a fost înlocuită cu arestul la domiciliu. Polițistul ar fi primit bani și în perioada octombrie – noiembrie 2023, pentru favorurile din trecut.

În urma celor întâmplate, polițistul a fost reținut pentru 24 de ore. El va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`