Politica românească se scaldă în ridicol, uitare și ipocrizie. Partidele se întâlnesc noaptea şi-şi fac jurăminte de amor. Se pun în balanţă ministere, portofolii, deconcentrate, prefecturi

Politica românească se scaldă în ridicol, uitare și ipocrizie. Partidele se întâlnesc noaptea şi-şi fac jurăminte de amor. Se pun în balanţă ministere, portofolii, deconcentrate, prefecturi

Moțiunile de cenzură, răsturnările de Guverne de Stânga sau de Dreapta, cereri de demisie, fondate sau nefondate, sunt chestiuni care au făcut parte dintotdeauna din politica românească, doar că de fiecare dată principalii actori politici au făcut schimb de roluri.

Despre ridicolul din politica bucureșteană care se scaldă în uitare și ipocrizie scrie jurnalistul Florin Iaru pe Adevărul și susține că “de fapt, în triumfala unanimitate pesedistă se ascut armele pentru sânge proaspăt! Partidele se întâlnesc noaptea şi-şi fac jurăminte de amor. Se pun în balanţă ministere, portofolii, deconcentrate, prefecturi”.

Apropo de moţiuni. Nu aşa au fost dărâmate guvernele Boc 2 şi MRU 1? A, atunci actuala opoziţie, sau, mai bine zis, o parte a ei, nu a strigat că e trădare? Că ucidem economia? Că ne ia mama dracului, cu fulgi cu tot? Ba a strigat! Şi cine a triumfat invocând voinţa suverană a aleşilor poporului? Nu cumva „îngrijoraţii” de azi? Ba da. Mama ei de logică! Intrăm pe tărâmul demonstraţiilor. Nu, nu al demonstraţiilor matematice, deşi tot la ele ne vom întoarce. Ci la demonstraţiile de stradă. Cine ţipa din gură de şarpe, nu mai departe de ianuarie 2012, că „mahalaua ineptă”, că „slugile lu’ Ana Pauker”? Cumva cei care, azi, forţează bătaia cu jandarmii? Cei care îndeamnă la nesupunere civică? Ba da”, scrie acesta.

Despre votul din Camera Deputaților în cazul premierului Victor Ponta, jurnalistul susține că „strânși în jurul șefului, ca o armată împresurată, pesediștii au scos scuturile și au  scos sulițele retorice. Și ce retorică, nene!”.

Adrian Năstase a decretat că DNA e „omul ruşilor”! Nu visez, e aievea. Povestea asta, cu simpatizanţii sovietelor, ai lui Lenin, Stalin & Co. e veche. Dreapta leneşă românească a introdus termenul, caracterizând tot ceea ce era la stânga eşichierului politic drept „bolşevism“. Teoreticieni, lideri de opinie şi caracudă, de-a valma, fără să-şi pună creieraşul la muncă, l-au folosit ca armă predilectă de atac a dreptei. Cine nu e cu dreapta e bolşevic (putinist). Ei, şi să vezi minune. Acum, acţiunile procuraturii s-au mutat cu arme şi bagaje în curtea Kremlinului, care visează, perversul, să îngenuncheze biata Ţară Românească. Mai grav, toată elita politică urmează a fi trasă în ţeapă de nişte juni imberbi. Dar care elită? Ponta, Şova, Blaga, Oprea şi ceilalţi sunt elita? Mare ţi-e grădina, Doamne, şi pe mulţi ai cadorisit cu pleaşca prostiei. Sau a ipocriziei”, a mai scris jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`