Poliția Română, despre operațiunea din Chiajna: Bărbatul nu avea revendicări și nu dorea să discute cu absolut nimeni. A fost condus de negociatori către ideea de a apela o persoană în care are încredere (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea

Bărbatul care și-a sechestrat fiica minoră într-o locuință din Chiajna nu avea revendicări și nu dorea să discute cu absolut nimeni, dar a fost condus de negociatori către ideea de a apela o persoană în care are încredere, a explicat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, acolo unde a oferit detalii despre operațiunea încheiată cu succes.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, pe B1 TV, despre operațiunea din Chiajna

Întrebat ce urmează să se întâmple cu bărbatul din punct de vedere legal, Georgian Drăgan a explicat: „Din punct de vedere procedural, polițiștii care instrumentează acest caz cooperează cu unitatea de Parchet competentă, administrează probatoriul necesar în această cauză. Cu siguranță, vor urma audieri de persoane în acest eveniment, în această situație, pentru a fi stabilită cu exactitate situația de fapt, împrejurările care au dus la acest eveniment, la această situație, care într-adevăr s-a terminat cu un final pozitiv, și ulterior, bineînțeles, vor fi dispuse și eventuale măsuri legale care se impun”.

„Vor urma, cu siguranță, audieri în această cauză pentru a stabili împrejurările care au condus la această situație, care au condus la această operațiune a Poliției Române. În urma acestor audieri, în urma administrării probatoriului, cu siguranță se va stabili cu exactitate care a fost factorul declanșator pentru această situație și ce măsuri legale sunt necesare a fi luate în această cauză”, a adăugat reprezentantul IGPR.

Întrebat dacă e de părere că intervenția s-ar fi putut încheia mai repede dacă avocata era chemată mai devreme, el a adăugat: „Având în vedere faptul că am fost alături de colegii mei din cadrul Poliției Române, cu negociatorii care au acționat la fața locului, nu cred că s-ar fi încheiat mai devreme, întrucât bărbatul, am transmis și anterior în cursul acestei zile, nu avea revendicări și nu dorea să discute cu absolut nimeni”.

„Tocmai de aceea a fost un proces amplu de negociere. A fost convins bărbatul de către colegii noștri din cadrul structurilor Poliției Române, de către negociatori, așa cum sunt ei cunoscuți, a fost condus către ideea de a apela o persoană în care are încredere, pentru a duce la această aplanare a situației și a soluționa favorabil evenimentul în sine”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IGPR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`