Poliția Română, despre captura de droguri aduse din Olanda: Valoarea de piață e de aproximativ 220.000 de euro. Erau destinate comercializării la SAGA, Nostalgia și alte festivaluri (VIDEO)

Poliția Română, despre captura de droguri aduse din Olanda: Valoarea de piață e de aproximativ 220.000 de euro. Erau destinate comercializării la SAGA, Nostalgia și alte festivaluri (VIDEO)
Sursa foto simbol: Pixabay

Drogurile aduse din Olanda care au fost scoase din piață de polițiști și procurori erau destinate comercializării la SAGA, Nostalgia și alte festivaluri, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Purtătorul de cuvânt al Poliției, pe B1 TV, despre captura de droguri aduse din Olanda

Întrebat despre operațiunea autorităților, Georgian Drăgan a spus: „Aceste droguri au fost aduse din Olanda de către două persoane. Vorbim aici de o operațiune amplă a Poliției Române și a procurorilor DIICOT (…), care au documentat activitatea infracțională a acestor două persoane care au introdus în țară aproximativ 22.000 de comprimate de ecstasy, respectiv 7,5 kilograme dacă este să vorbim în kilograme, iar valoarea de piață a acestora este de aproximativ 220.000 de euro”.

„Inițial, polițiștii și procurorii au prins în flagrant delict cele două persoane în timp ce ar fi comercializat aproximativ 10.000 de comprimate de ecstasy pentru 30.000 de euro. Ulterior, în locația închiriată de cele două persoane au fost găsite și ridicate, scoase din piață de către polițiști și procurori restul de pastile, respectiv peste 11.000 de astfel de comprimate. După această activitate, procurorii DIICOT au reținut cele două persoane pentru 24 de ore, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției.

Georgian Drăgan: Erau destinate comercializării la festivaluri

„Din datele și informațiile deținute de colegii mei, de polițiștii antidrog, aceste droguri erau destinate comercializării în cadrul unor festivaluri de muzică atât din București, cât și din țară. Vorbim aici de SAGA, vorbim aici de Nostalgia, dar și de celelalte festivaluri. Așadar, în urma acestor activități, în urma acestei operațiuni de amploare a Poliției Române și DIICOT, au fost scoase din piață cele 7,5 kilograme de droguri. Vorbim aici de mii de persoane potențial a fi consumat aceste droguri dacă ele ar fi ajuns în zona festivalurilor”, a mai declarat reprezentantul Poliției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe