Poliția Română, precizări despre cumpărăturile de Paște. Ce documente sunt necesare pentru deplasare. De la cine putem achiziționa mielul și în ce condiții

Poliția Română, precizări despre cumpărăturile de Paște. Ce documente sunt necesare pentru deplasare. De la cine putem achiziționa mielul și în ce condiții
foto: Facebook @ Politia Romana

Poliția Română a făcut, joi, o serie de precizări cu privire la cumpărăturile de Paște și a enumerat documentele de care au nevoie cetățenii pentru această deplasare, dar și condițiile în care poate fi achiziționat mielul, având în vederecă România se află sub un regim de restricții impus pe fondul pandemiei de coronavirus.

Poliția Română, despre documentele necesare pentru cumpărarea mielului de Paște

„Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, au scris reprezentanții Poliției Române, pe Facebook.

Totodată, Poliția Română a mai precizat că, în situația în care românii nu doresc să se deplaseze pentru a cumpăra tradiționalul miel de Paște, este permis ca vânzătorul să vină chiar la domiciliul lor – cum se și întâmpla în multe cazuri, în anii premergători pandemiei de coronavirus.

„Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, arată același mesaj.

Cu toate acestea, subliniază instituția, produsele specifice Paștelui pot fi achiziționate „numai din locurile autorizate”.

„Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș? Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate”, conchide mesajul Poliției Române de pe Facebook.

Președintele Iohannis a anunțat că starea de urgență din România va fi prelungită

Așadar, precizările Poliției Române vin pe fondul restricțiilor generate de pandemia de coronavirus. La jumătate lunii martie, președintele Iohannis decreta stare de urgență pe teritoriul României. Deși situația excepțională instituită în 16 martie ar trebui să expire în 15 aprilie, șeful statului a precizat că, la începutul săptămânii viitoare, va fi emis un decret de prelungire.

„O primă concluzie ar fi că, în comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate nu a fost așa mare cum am observat, de exemplu, în Italia sau Spania. Acest lucru vine din faptul că noi, din timp, am luat măsuri foarte ferme.

Trebuie să vă avertizez că nu e momentul să ne relaxăm. În niciun caz nu e momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Toți experții, toți medicii ne spun că evoluția epidemiei depinde de modul în care respectăm indicațiile autorităților. Dacă respectăm indicațiile, evităm contactul și așa mai departe, e posibil să nu avem o creștere foarte mare. Altfel, e posibil să ajungem în scenarii cum am văzut în țările menționate.

E clar că nu suntem încă la vârful epidemiei și în niciun caz nu e momentul să ne relaxăm. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților”, declara președintele Iohannis, luni, 6 aprilie.

România, peste 5.000 de cazuri de infecție cu coronavirus și 246 de decese

Potrivit celui mai recent bilanț, autoritățile române au confirmat, până joi – ora 13.00, 5.202 cazuri de infecție cu coronavirus la nivel național, cu 441 de persoane diagnosticate doar între ultimele două raportări. Până la ora actuală, 647 de pacienți au fost declarați vindecați și externați, în timp ce alți 178 rămân internați în secțiile de Terapie Intensivă din țară.

Între timp, bilanțul deceselor a ajuns la 246. Cele mai recente 17 victime proveneau din Suceava (6), București (2), Timiș (2), Covasna (2), Galați (2), Vrancea,Bistrița-Năsăud șiHunedoara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`