Poliția Română anunță că doi dintre suspecții crimei din Sibiu au fost prinși în Scoția și Irlanda de Nord

Poliția Română anunță că doi dintre suspecții crimei din Sibiu au fost prinși în Scoția și Irlanda de Nord
Foto: Pixabay

Poliția Română a anunțat, duminică, că doi dintre suspecții crimei din Sibiu au fost prinși în Scoția, respectiv Irlanda de Nord, transmite Agerpres.

Ar fi vorba despre Marian Cristian Minae, prins în Irlanda de Nord, și Laurențiu Ghiță, prins în Scoția

Cei doi suspecți au fost depistați în Marea Britanie.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile române şi cele din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiţi în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv în Scoţia şi Irlanda de Nord. Cei doi au fost depistaţi de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română”, spune Inspectoratul General al Poliției Române, duminică, într-un comunicat de presă.

Surse judiciare ale Agerpres susțin că este vorba despre Marian Cristian Minae, care ar fi fost prins în Irlanda de Nord, și Laurențiu Ghiță, prins în Scoția.

După ce a fost înștiințat cu privire la localizarea și depistarea celor doi suspecți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a cerut judecătorului de drepturi şi libertăţi devansarea termenului stabilit iniţial, iar pe numele bărbaţilor au fost emise mandate de arestare preventivă şi, respectiv, mandate internaţionale de arestare.

„Ulterior, autorităţile române au transmis autorităţilor din Marea Britanie mandatele internaţionale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora”, a precizat IGPR.

Al treilea suspect al crimei din Sibiu, Cosmin Costinel Zuleam, este căutat în continuare de autorități.

Cei trei bărbați sunt acuzați de omor calificat și tâlhărie calificată, iar Tribunalul Sibiu a emis, duminică, mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)