Poliția, în alertă după ce un pacient cu coronavirus A FUGIT dintr-un spital din Capitală

Poliția, în alertă după ce un pacient cu coronavirus A FUGIT dintr-un spital din Capitală

Emoţii pentru bucureşteni, după ce un pacient infectat cu coronavirus a fugit marţi din spital.

Polițiștii din Capitală au intervenit pentru prinderea unui bărbat confirmat cu coronavirus care a fugit dinSpitalul „Sfântul Ioan”.

În jurul orei 14.30, Secția 26 Poliție din Bucureşti a fost sesizată telefonic de către angajatul unei unități sanitare din sectorul 4 că un bărbat testat pozitiv Covid-19 a plecat fără încuviințare din spital.

Oamenii legii au pornit imediat pe urmele fugarului inconştient, reuşind să îl depisteze în scurt timp, pe baza semnalmentelor primite.

” Păstrându-se distanța de siguranță, a fost somat sa se oprească. În faza inițială a refuzat, dar ulterior s-a supus măsurilor dispuse de către polițiști. S-a creat un perimetru de siguranță pentru îndepărtarea pietonilor, ulterior fiind preluat de un echipaj sanitar specializat și transportat la spital”, a precizat Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

În acest caz va fi sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Fuga din spital, unadevărat sindrom

Din păcate, nu este primul caz de acest gen. Pe 17 aprilie două femeiconfirmate pozitiv cuCOVID-19laSpitalul Colentinadin Sectorul 2 al Capitalei, şi-au chemat un taxi și au fugit pur şi simplu fără să se gândească la consecinţele faptei lor.

La Galaţi, pe 18 martie, un cetăţean bulgar de 27 de ani,cu simptome de coronavirus a reuşit performanţa de a fugi de două ori

Cifrele pandemiei

Autoritățile române au diagnosticat cuCOVID-19, până marți – ora 13, 13.837 de persoane în România, dintre care 325 sunt cazuri noi. Un număr de 5.454 de pacienți au fost declarați vindecați și externați, în timp ce 841au murit, iar alți 244 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. Dacă 12.727 de cetățeni sunt în carantină instituționalizată, 19.748 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. În același bilanț, Grupul de Comunicare Strategică a mai precizat că, la ora actuală, au fost deja prelucrate 205.842 de teste la nivel național.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`