Poliția cumpără bilete de avion de 2,76 milioane euro pentru deplasări business și economic în 157 de orașe ale lumii, de la Tenerife și Bali, la New York și Tokyo
Noi controverse vizează Poliția Română, după scandalul achiziției celor 600 de autospeciale marca BMW de la prietenul lui Klaus Iohannis.
Noi achiziții controversate ale Poliției Române
Inspectoratul General al Poliției Române a scos în SICAP un contract de 14 milioane lei pentru achiziționarea, timp de doi ani, de servicii de transport aerian necesare personalului avizat ca să facă deplasări în interes de serviciu în străinătate, scrie economedia.ro.
Sunt vizate nu mai puțin de 157 de destinații din toată lumea, inclusiv destinații exotice de vacanță de la Bali, Jakarta și Canberra, la Havana, Zurich, Tokyo, Tenerife, Miami sau Mogadishu.
Biletele sunt furnizate pentru un număr de persoane anterior menționat, care poate fi între o persoană și 10 sau chiar mai multe. În general, deplasările sunt tur-retur și pentru clasa economic, dar există în Caietul de Sarcini cerințe pentru bilete la clasa business (atașat articolului, paginile 7-13 – n.r.), cum ar fi către Bruxelles sau Paris.
„Serviciile de transport aerian sunt solicitate de autoritatea contractantă, pentru o perioadă de 2 ani de la data semnării acordului – cadru de către părți, ori de câte ori apare necesitatea unei deplasări şi în limita bugetului alocat, pentru personalul autorităţii contractante, astfel: – clasa economic, cu un bagaj de cală inclus; – clasa business, exclusiv pentru personalul Poliției Române care beneficiază de acest drept”, scrie în CS.
Ce apare în caietul de sarcini
Atribuțiile ofertantului sunt, printre altele, a) Să poată soluţiona toate solicitările de rezervare a biletelor pentru transport aerian de călători, pe fiecare destinaţie; b) Să pună la dispoziţia achizitorului biletele electronice, în mod gratuit, on-line sau prin alt mijloc; c) Să acorde asistenţă de specialitate permanentă (24 de ore din 24, 7 zile din 7) atât personalului autorității contractante, cât și pasagerilor care efectuează deplasările în străinătate; d) Biletele de călătorie să fie nominale; e) Rezervările să se poată efectua de către Autoritatea Contractantă şi cu minim 1 (una) zi lucrătoare înainte de data plecării; f) Să răspundă la solicitarea de rezervare în maxim 3 (trei) ore de la primirea acesteia prin telefon, fax sau e-mail; g) Să confirme, de îndată, primirea solicitărilor din partea Autorităţii Contractante.
„6. Operatorii economici, semnatari ai acordului-cadru, au obligaţia de a lua toate măsurile posibile în vederea minimizării costurilor și la cel mai redus cost posibil, pentru a servi, în cel mai bun mod, interesele Autorităţii Contractante. 7) Nu se acceptă servicii de transport aerian la companii „low cost””, precizează reprezentanții Poliției.
Ofertele se deschid în 5 decembrie, departajarea lor se face în funcție de prețul cel mai scăzut.