Poliţia Capitalei: Nouă taximetrişti şi şoferi de ridesharing – vizaţi într-un dosar de proxenetism

Poliţia Capitalei: Nouă taximetrişti şi şoferi de ridesharing - vizaţi într-un dosar de proxenetism
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Nouă bărbaţi care practică meseria de taximetrist sau de ridesharing au fost reținuți sub acuzația de proxenetism. Aceștia sunt acuzați că racolau clienţi străini, pe care îi duceau la o adresă din Sectorul 2 al Capitalei, pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost.

Cercetările au loc în continuarea altora, efectuate de către poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, faţă de 16 persoane reţinute la data de 4 august şi alte şase reţinute la data de 7 august, toate bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată, potrivit Agerpres.

Activitatea era mascată sub forma unor oferte privind realizarea unor şedinţe de masaj.

Bănuiţii ar fi asigurat paza şi/sau cele necesare continuării activităţii, obţinând, astfel, foloase patrimoniale.

„Şoferii ar fi negociat anterior preţul cu aceştia şi ar fi intrat împreună cu ei în locaţie, înlesnind astfel, practicarea prostituţiei şi obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi”, menţionează DGPMB.

În urma punerii în executare a celor 16 percheziţii domiciliare (14 în data de 4 august şi alte două percheziţii în data de 7 agust), în cursul zilei de 4 august, au fost reţinute 16 persoane, iar alte şase au fost reţinute în cursul zilei de 7 august.

Patru persoane au fost, ulterior, arestate preventiv, pentru 30 de zile, pentru celelalte fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit comunicatului, la acel moment, în urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi telefoane mobile şi sume bani, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din activitatea infracţională.

„În fapt, nouă bărbaţi, care ar practica meseria de taximetrist/ridesharing, ar fi racolat clienţii străini pe care i-ar fi condus în locaţie, pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Şoferii negociau anterior preţul şi intrau împreună cu clienţii în locaţie înlesnind, astfel, activitatea de prostituţie şi obţinând foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi”, explică Poliția Capitalei, care adaugă că, miercuri, cei nouă bănuiţi au fost reţinuţi, faţă de aceştia fiind dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)