Poliția avertizează școlile în legătură cu riscurile asociate jocului ROBLOX. Mai mulți copii au amenințat cu suicidul ca urmare a închiderii conturilor

Poliția avertizează școlile în legătură cu riscurile asociate jocului ROBLOX. Mai mulți copii au amenințat cu suicidul ca urmare a închiderii conturilor

Polițiștii sunt în alertă din cauza pericolului pe care jocul video ROBLOX îl poate exercita asupra copiiilor. Autoritățile atrag atenția că au existat cazuri în care copiii români au amenințat că se sinucid, după ce accesul pe platforma dedicată jocului a fost restricționat.

În acest context, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a transmis către ISMB o adresă în care atrage atenția asupra riscurilor asociate jocului, foarte popular printre copii.

În adresa semnată de directorul general, chestor de Poliție Bogdan Berechet, instituția afirmă că au existat mai multe amenințări cu suicidul ale unor minori cărora administratorii ROBLOX le-au suspendat conturile.

ISMB a preluat mesajul Poliției și l-a transmis mai departe către școli, recomandându-le să abordeze subiectul în discuțiile cu părinții, scrie Educație Privată.

Polițiștii evaluează zilnic situația operativă privind siguranța în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora și aplică măsurile necesare, în cooperare cu celelalte instituții sau structuri ale poliției cu competențe în domeniu, pentru diminuarea riscurilor asociate.

Mobilizarea are loc după ce a fost semnalată existența mai multor cazuri de amenințări cu suicidul proferate de minorii români pasionați de jocuri online pe platforma ROBLOX, ca urmare a închiderii conturilor de către administratorul jocului, vă înaintăm alăturat comunicatul de interes mai sus-menționat, cu rugămintea de a analiza posibilitatea prelucrării cu cadrele didactice și părinții elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal, în cadrul ședințelor susținute la nivelul unităților de învățământ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său