Poliția atrage atenția în privința unei noi metode de înșelăciune. La ce trebuie să fie atenți românii

Poliția atrage atenția în privința unei noi metode de înșelăciune. La ce trebuie să fie atenți românii
Foto: Captura video YT

În România, a apărut o nouă înșelătorie în care bancnote false folosite ca recuzită în filme și divertisment sunt folosite ilegal și au ajuns în magazine. Vânzătorii din București au notificat Poliția cu privire la această problemă.

Mai multe bancnote false au apărut pe piață

Bani de jucărie au fost descoperiți recent în magazinele din București, iar vânzătorii au sesizat poliția. Producătorii marchează intenționat aceste bancnote, adăugând sintagma „prop money” în colțurile lor, pentru a evita confuziile. Totuși, escrocii încearcă uneori să ascundă acest marcaj folosind diverse metode, cum ar fi pasta corectoare de aceeași culoare cu cea a bancnotei, scrie Click.ro.

Totodată, oamenii ar trebui să acorde atenție și altor aspecte, cum ar fi caracteristicile de securitate sau tipul de material din care este confecționată bancnota. Indivizii care încearcă să falsifice bani sau să îi introducă în circulație trebuie să fie conștienți că se expun unui risc de până la 10 ani de închisoare.

În începutul anului, au apărut în circulație bacnote false, cauzând alarmă după ce un curier a fost plătit cu bani de jucărie. Acești bani falsi arată similar cu cei adevărați și au inclus mențiuni precum „play money” și „prop money” (bani falși pentru recuzită).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`