Pofta-n cui! Ai grijă de câte ori mănânci mici, unele preparate, deși apetisante, îți pot crea grave probleme de sănătate
Conform Columbia University Irving Medical Center, anumite studii sugerează că consumul de carne roșie este asociat cu un risc crescut de demență. Cu toate acestea, atunci când carnea procesată și carnea neprocesată au fost analizate separat, riscul de demență s-a limitat la carnea procesată.
Micii sunt unul dintre cele mai iubite preparate de români
Specialiștii spun că în cazul în care cumpărăm dintr-un magazin produse din carne conservate, uscate, fermentate, sărate sau afumate, inclusiv produse congelate, cum ar fi lasagna, trebuie să știm că fără doar și poate au fost adăugați și numeroși alți conservanți, cum ar fi zahărul, grăsimile, nitrații și alte substanțe chimice, indiferent dacă produsul este organic sau nu.
Specialiștii ne recomandă o dietă bazată pe legume, pește, leguminoase, cereale integrale, cu o cantitate moderată sau redusă de alte alimente neprocesate, inclusiv carne, precum o dietă de tip mediteranean.
Printre alimentele la care trebuie să avem grijă pentru sănătatea creierului sunt și micii. Micii sunt, într-adevăr, unul dintre cele mai iubite preparate de români și este destul de dificil să ne abținem de la consumul lor. Totuși, specialiștii noștri ne spun că fim moderați.
Doctorul Vlad Ciurea avertizează, citat de Click, că o consumație excesivă de mici poate avea consecințe negative asupra sănătății creierului nostru pe termen lung.
În ceea ce privește frecvența consumului de mici, doctorul Vlad recomandă să nu îi consumăm mai mult de două sau trei ori pe an. Chiar dacă poate fi o provocare pentru cei care apreciază acest preparat, este important să ne conformăm acestor recomandări pentru a ne menține sănătatea creierului și a întregului organism.