PNL simulează demiterea lui Victor Ponta: Mimează negocierile, mimează o strategie pusă la punct pentru ca, la final, să mimeze, cel mai probabil, guvernarea

PNL simulează demiterea lui Victor Ponta: Mimează negocierile, mimează o strategie pusă la punct pentru ca, la final, să mimeze, cel mai probabil, guvernarea

Jurnalista Sorina Ionașc consideră că liberalii simulează demiterea lui Victor Ponta. și că nu au șanse să ajungă la putere înainte de 2016.

“Unde o fi majoritatea respectivă, nu ştiu. La Senat sigur nu e, la Camera Deputaţilor nici atât. Fără o destabilizare a UNPR sau măcar a grupului PC-PLR, liberalii au şanse minime să ajungă la putere şi asta o ştiu şi ei.

Până una alta, jocul de-a negocierea şi rostitul numerelor de senatori ca la loto iese frumos. Liberalii se chinuie să-şi testeze majoritatea, să-şi pregătească terenul pentru o moţiune de cenzură prin care să dea jos Guvernul Ponta, pesediştii nu se lasă, ba chiar au plănuit şi ei un joc la schimb, şi anume să iasă din plen când va veni momentul votului.”, scrie jurnalista într-un editorial postat pe Gândul.info.

Călin Popescu Tăriceanu este o piesă fără importanţă, schimbarea lui de la conducerea forului sperior este doar o mişcare pentru a verifica nişte statistici.

“PNL vrea cu tot înadinsul să prindă, din nou, gustul puterii, mai ales acum, după ce a câştigat cea mai înaltă funcţie în stat. Dar pentru că PSD are, în continuare, o majoritate foarte stabilă, negocierile merg mai mult la relanti. Cam ca un melc care se tărâşte către o scoarţă de copac, lăsând în urmă o dâră lipicioasă, doar-doar de s-o mai prinde cineva în horă.

Şi cum nu se pot face de râs cu o moţiune de cenzură care să pice cu brio, în loc să pice Guvernul, PNL face teste de mentenanţă înainte, pe sistemul „să vedem ce-avem noi aici”. Şi anume, cele două operaţiuni „Revocarea lui Tăriceanu” şi „Revocarea lui Zgonea”. Dar când nici la teste nu iese socoteala, ce te faci? Aşa că preferă să mimeze negocierile, să mimeze o strategie pusă la punct pentru ca, la final, să mimeze, cel mai probabil, guvernarea.”, mai scrie Ionașc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`