Alertă de poluare în Ploieşti. Mai mulți cetățeni protestează la Ministerul Mediului, nemulțumiți de lipsa de reacție a autorităților (VIDEO)

Alertă de poluare în Ploieşti. Mai mulți cetățeni protestează la Ministerul Mediului, nemulțumiți de lipsa de reacție a autorităților (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Mai mulți ploieșteni au protestat joi dimineață în fața Ministerului Mediului, nemulțumiți că autoritățile nu iau nicio măsură pentru a îmbunătăți calitatea aerului din orașul lor, informează B1 TV.

Valori de peste 80 ug/m3 (micrograme pe metrul cub de aer) în cazul particulelor inhalabile fine au fost înregistrate, duminică seară, în centrul Ploieştiului. Valoarea este de peste 3 ori mai mare faţă valoarea-ţintă de 25 de micrograme pe metrul cub de aer.

Unul dintre protestatari a fost invitat la discuții în Minister.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Am venit din orașul Ploiești și vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la poluarea care este în Ploiești, mult peste media poluării țării. Ne dorim o viață mai bună și un aer curat pentru copiii noștri și pentru familiile noastre. Cerem ajutor doamnei ministru, mai ales că și dânsa este cetățean al orașului Ploiești și am vrea să ne ajute pentru combaterea poluării. Domnul primar a făcut nenumărate solicitări la Ministerul Mediului, la Garda de Mediu, dar care au rămas fără rezultat”, a spus unul dintre protestatari, pentru B1 TV.

Acesta, însă, nu are prea mari speranțe la o rezolvare a problemei, dat fiind că ”situația se perpetuează de foarte mulți ani și nimeni nu vrea să ia nicio decizie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`