Ploi într-o zi, cât pentru o lună și jumătate. Pagubele produse de furtunile care au lovit județul Constanța

Ploi într-o zi, cât pentru o lună și jumătate. Pagubele produse de furtunile care au lovit județul Constanța
Sursa foto: Captură video - ziuaconstanta.ro / B1TV

Mașini sub apă, subsoluri, parcări subterane și curți inundate, copaci doborâți de vânt au fost câteva dintre efectele provocate de codul roșu de ploi din județul Constanța. Ciclonul alimentat din Marea Neagră a făcut ravagii, iar cantitatea de apă care s-a acumulat într-o singură zi este achivalentul a o lună și jumătate de ploi.

Aflată într-o mașină înconjurată de apă, un bărbat a fost nevoit să iasă pe geamul de la mașina autovehiculului pentru a se salva. Nu este singurul aflat în această situație. Mai multe mașini au rămas blocate pe drumul dintre Constanța și Ovidiu, acolo unde apa a depășit jumătate de metru.

Am dus copilul la şcoală şi când m-am întors am vrut să ajung mai repede pe variantă. Am aşteptat vreo oră şi m-au scos nişte băieţi, că de la 112 n-a venit nimeni”, a declarat un șofer, pentru RON 286,007.30.

Două mesaje de avertizare RO-Alert au fost emise

Localnicii au primit două mesaje RO-Alert, la ora 5.30 a fost emis primul, iar două ore mai târziu, în jurul ore 7.00, a fost emis și al doilea. Oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările care pot fi amânate.

„Am intervenit cu 14 pompieri şi cu 4 maşini de stingere pentru evacuarea apei din 4 apartamente şi degajarea a 3 copaci în localităţile Năvodari şi Medgidia şi staţiunea Mamaia. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea, pentru Observator News.

Unul dintre efectele vântului puternic a fost doborârea unui copac, care din nefericire, a căzut peste o maşină în Constanţa. Nu sunt singurele pagube aduse de furtuna care a lovit județul cu ieșire la mare, iar localnicii declară întristați pierderile pe care trebuie să le suporte.

„Din sistemul de canalizare a refulat către noi şi apoi acumularea de pe stradă. Cred că are un metru şi, practic, tot ce avem acolo e distrus”, a declarat un bărbat, epntru Observator News.

Codul portocaliu de vânt expiră diseară, la ora 20.00. Până atunci, oamenii sunt rugați să fie figilenți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`