Platforma pentru vaccinarea COVID. Ghid pentru înregistrarea persoanelor juridice: pașii pentru programarea angajaților unei firme

Platforma pentru vaccinarea COVID. Ghid pentru înregistrarea persoanelor juridice: pașii pentru programarea angajaților unei firme

Platforma pentru vaccinarea COVID. Ghid pentru înregistrarea persoanelor juridice: pașii pentru programarea angajaților unei firme Orice contabil sau persoană care deține un certificat digital calificat și are împuternicire să reprezinte legal o anumită firmă poate să înscrie acea persoană juridică în platforma de vaccinare anti-COVID și apoi să programeze angajații acesteia spre vaccinare.

Pașii pentru utilizarea platformei de către persoanele juridice

Secțiunea va fi accesată de utilizator din partea din dreapta-sus a platformei. Utilizatorul accesează secțiunea, iar sistemul deschide interfața cu funcționalitățile principale – Înscrie persoană juridică și Înrolează-te la o persoană juridică.

Cele două funcționalități sunt afișate doar pentru utilizatorii care nu au înregistrat nici o persoană juridică pe cont!

Pentru utilizatorii care au înregistrat cel puțin o persoană juridică pe contul creat prin email, secțiunea Gestionare Persoane Juridice cuprinde următoarele funcționalități:

Înscrie persoana juridică

Vizualizează persoana juridică – listate sub forma:

Denumire

Cod de înrolare

Vizualizare solicitările de înrolare la o persoană juridică listate sub forma:

Nume

Prenume

Dată solicitare

Dată decizie

Denumire

Status

Acțiuni

Oricine vrea să folosească platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID trebuie mai întâi să-și creeze un cont.

După crearea contului și autentificarea pe baza adresei de e-mail, reprezentantul firmei își configurează profilul prin introducerea corectă a datelor proprii de identitate.

Ulterior, citește și acceptă politica de utilizare. Fiecare cont are asociat un număr de telefon, care se verifică prin introducerea codului format din 6 cifre, primit prin SMS.

Următorul pas constă în înscrierea persoanei juridice în platformă prin accesarea meniului „Gestionare persoane juridice”.

După ce accesezi acest meniu, pagina deschisă îți va arăta2 opțiuni:

– una îți permite să te înrolezi tu la o persoană juridică pentru a putea crea, modifica și șterge programări

– iar cea de-a doua și cea care ne interesează îți permite să înscrii/înrolezi în platformă o persoană juridică.Apasă pe această opțiune!

În primul tab al paginii care se deschide, se introduce Codul Unic de Înregistrare (CUI) sau Codul de identificare fiscală (CIF) pe baza căruia sistemul validează faptul că persoana juridică se încadrează în etapa a II-a de vaccinare. Noi am luat ca exemplu o Unitate Militară, al cărei CUI l-am anonimizat.

Ulterior, se selectează grupa de risc a persoanei juridice și apoi diviziunea grupei de risc.

Următorul pas este să apeși pe butonul „Descarcă model de declarație” și aplicația STS va genera automat o declarație privind reprezentarea persoanei juridice, care se semnează cu certificat digital calificat de către reprezentantul împuternicit și se încarcă în sistem.

Valeriu Gheorghiță, explicații despre platforma de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19,a vorbit, joi, pentruB1 TV, despre problemele platformei de vaccinare.

Platforma, din punct de vedere tehnic, nu a avut problemele. Au fost câteva perioade în care s-au înregistrat persoanele cu dificultate, mai greu, pentru că sunt activități de implementare ale unor noi funcționalități, în timp ce ea este în producție. Este foarte greu acest lucru în timp ce o platformă este în producție.În cursul zilei de ieri erau peste 30.000 de persoane pe secundă care accesau platforma. Este o platformă foarte accesată. Rezistă din acest punct de vedere, însă având în vedere că ea transmite informații și preia informații din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor apar deficitele de sincronizare.”, a spus acesta.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri