Plan Diabolic: Un bărbatul din Constanța a încercat să își ucidă fratele, după ce s-a îndrăgostit de cumnata sa

Plan Diabolic: Un bărbatul din Constanța a încercat să își ucidă fratele, după ce s-a îndrăgostit de cumnata sa
Sursa foto: Pixabay

Un plan diabolic a prins formă in mintea unui bărbat din Constanța, care a dezvoltat o pasiune interzisă pentru cumnata sa. Ionuț Munteanu, în vârstă de 34 de ani, a încercat să își ucidă fratele. Acesta a încercat să achiziționeze o armă de foc de pe internet, cu gândul de a o folosi pentru a-l împușca pe rivalul său. Cu un pretext fals că are nevoie de arma pentru a se proteja de animale sălbatice, el a contactat trei vânzători de arme, căutând să evite întocmirea documentelor legale, întrucât nu deținea un permis de port armă, scrie focuspress.ro.

Potrivit rechizitoriului, una dintre arme era din categoria letală, având posibilitatea de a trage cu precizie de la distanțe de până la 900 de metri, fiind dotată cu o lunetă pentru maximă acuratețe. În conversațiile avute cu cei de la care intenționa să cumpere armele, Ionuț Munteanu le-a numit cuvântul „jucărie”, punând în evidență periculoasa și distorsionata sa fascinație pentru aceste obiecte. Pentru a efectua achiziționarea, bărbatul a utilizat o cartela și un telefon special achiziționate în acest scop.

Bărbatul a mai încercat să își ucidă fratele 

Din anchetă reiese că bărbatul i-a pus gând rău fratelui de mult timp. La sfârșitul anului 2018, inculpatul a scos o toporișca de sub palton și l-a lovit pe fratele său în cap, deși victima își tinea băiețeul în brațe. În total, i-a aplicat trei lovituri, ultima fiind atenuată, deoarece persoana vătămată a reuşit să se apere cu mâna, în timp ce fratele său o ţinea, de asemenea, cu mâna, ca să nu se ridice.

În acest timp, copilul, în vârstă de 6 ani, striga la inculpat să-l lase pe tatăl său şi, în acest context şi în cadrul activităţii infracţionale desfăşurate, inculpatul a lovit-o şi pe aceasta cu toporişca peste cap, de mai multe ori, aspect dovedit de multiplele leziuni constatate în zona capului şi descrise în actul medico-legal.

Agresiunea a luat sfârşit în momentul în care persoana vătămată a reuşit să prindă toporișcă de coadă și, împingându-se cu inculpatul, a reuşit să i-o smulgă din mână. În aceeași seară, ambele persoane vătămate au fost transportate la spital.

Munteanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor și condamnat la cinci ani de închisoare, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Suceava, în mai 2019. Nu a ieșit de mult timp din închisoare și iată că a vrut să-și ducă la bun sfârșit planul.

Rezultatul acestui plan sinistru a fost o condamnare la 1 an și 3 luni de închisoare pentru tentativa de nerespectare a regimului armelor și munițiilor în formă continuată. Această pedeapsă se adaugă la restul rămas neexecutat dintr-o condamnare anterioară de 695 de zile, rezultând astfel o pedeapsă combinată de 1 an, 3 luni și 695 de zile de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`