Plajele din Eforie vor fi extinse cu mai puțin decât era prevăzut, după nemulțumirile turiștilor

Plajele din Eforie vor fi extinse cu mai puțin decât era prevăzut, după nemulțumirile turiștilor
Plajă lărgită din Mamaia 2021 / Foto: Facebook

Autoritățile și-au modificat planurile în urma nemulțumirilor turiștilor legate de felul în care a fost mărită plaja în Mamaia.

Plaja va fi lărgită doar câteva zeci de metri, se va lucra numai în afara sezonului estival, iar scoicile aduse din larg odată cu nisipul vor fi mai bine pisate.

Zona care va fi lărgită în această etapă are șase kilometri, între centrul stațiunii Eforiei Nord până în Eforie Sud, potrivit stirileprotv.ro.

În total, vor fi șase astfel de construcții perpendiculare cu malul și una paralelă, în larg, care vor proteja plaja. Pe nisip, unde acum sunt turiști, muncitorii vor intra după închiderea sezonului estival.

Plajele care vor fi extinse pornesc din apropierea Portului Belona din Eforie Nord și ajung până în capătul stațiunii Eforie Sud. Se extimeaza că lucrările vor fi gata în 2023.

Nisipul care va fi folosit la extinderea plajelor va fi extras, așa cum s-a întâmplat și în Mamaia, din larg.

“Nisipul care ajunge pe plajă la momentul instalării lui pare foarte dur și cu rigozitate foarte mare, cu un conținut mare de scoici. Ulterior înnisipării, beneficiarul întreține plajele și la începutul fiecărui sezon estival îl grapează, îl discuiește și în felul acesta devine mult mai fin și mai plăcut”, a declarat Marius Stamat, directorul unei companii de construcții.

Lucrările de extindere a plajelor în zona Eforie sunt estimate la 82 de milioane de euro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`