Plaja din Mamaia a devenit verde. Turiștii au fost întâmpinați cu un covor de alge

Plaja din Mamaia a devenit verde. Turiștii au fost întâmpinați cu un covor de alge
Sursa Foto: Captură Videp

Turiștii care au ajuns în stațiunea Mamaia au fost îngroziți când au văzut cum arată plaja care a devenit verde din cauza mormanelor de alge și nici nu se pot apropia să se răcorească în apă. Probleme privind algele au apărut încă de la finalul lunii iunie și încă nu s-a rezolvat.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a transmis că în fiecare seară intervine pentru a strange algele de pe plajă în stațiunile precum Constanța, Mamaia, Năvodari și în sudul litoralului, doar că personalul nu face față „invaziei” de alge, conform Cancan.

Curenții marini și condițiile meteorologice cauzează fenomenul care aduce o mulțime de alge pe plajă.

Covor verde, pe plaja din Mamaia

Turiștii care au sosit astăzi în Mamaia au fost întâmpinați cu un covor verde, nu roșu, pentru că era format din alge. Cu toate acestea, unii mai curajoși au trecut peste și au intrat în apă. Pe mal, sunt operatori de plajă cu greble și lopeți care încearcă să facă fața mulțimilor de alge.
Angajații Apelor Române pot interveni doar noaptea, când șezlongurile sunt strânse, pentru a curăța plajele de alge. De la începutul sezonului estivalși până acum, s-au strâns 800 de tone de alge.

Reacția ABADL privind algele de pe plaje

Organizațiile de Management ale Destinaţiilor Mamaia-Constanța, Mamaia Nord și a Județului Constanța au reacționat în urma articolele din presă referitoare la algele de pe plajele din România.

„Constatările oficiale ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral sunt menționate în comunicatul oficial al ABADL:
Având în vedere fenomenul de dezvoltare algală manifestat în ultima perioadă pe plajele litoralului românesc aflate în administrarea Administraţiei Naţionale «Apele Române» — Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea — Litoral, prin depunerea algelor la linia țărmului sau prin prezența acestora în zona de îmbăiere, pe această cale vă comunicăm că acesta a scăzut în intensitate.

În prezent, existenţa algelor la linia țărmului se manifestă punctual, pe zone foarte restrânse. Personalul din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea — Litoral — Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa intervine în fiecare seară pentru evacuarea algelor depuse la linia țărmului.

Trebuie subliniat că acest fenomen de depunere algală la linia țărmului și prezența algelor în zona de îmbăiere este influențat în mare măsură de curenții marini și de condiţiile meteorologice la Marea Neagră”, se arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul