Plaja din Costinești va fi modificată, după modelul celei din Mamaia: Lucrările ar dura un an și jumătate

Plaja din Costinești va fi modificată, după modelul celei din Mamaia: Lucrările ar dura un an și jumătate
Foto: Hepta/MMA / Vlad Stan.

Plaja îngustă de la Costinești va fi extinsă așa cum s-a procedat și cu cea din Mamaia. Vor fi construite diguri, plaja va fi lărgită și înnisipată, iar faleza din apropierea epavei va fi consolidată.

Termenul de finalizare al lucrărilor este de un an și jumătate

Lucrările au început deja de o săptămână iar în primă fază, vor fi construite 5 diguri perpendiculare pe mal, care vor fi finalizate în primăvara lui 2025. Apoi, după sezonul estival, în toamna anului viitor, va avea loc și înnisiparea.

Imediat după înnisipare, plaja din Costinești, care are o lungime de peste doi kilometri, va avea 100 de metri lățime. Proiectul va costa aproximativ 456 de milioane de lei, potrivit Gândul.

Specialiștii atrag, însă, atenția că nu toate schimbările vor fi în bine, așa cum s-a întâmplat și în Mamaia. Acolo, extinderea a transformat total plajele, nisipul nu a mai fost deloc fin, intrarea în apă a devenită abruptă și periculoasă, iar digurile nu au făcut decât să păstreze resturile gunoaielor aduse din larg.

Salvamarii se tem că, după reamenajare, curenții vor fi mai puternici aproape de mal, iar asta va crește pericolul de înec. Și la Agigea au fost lărgite plajele și au fost construite două diguri, iar în Neptun și Jupiter, turiștii și-au făcut concediul cu zgomotul de șantier în fundal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`