Piscina, pericolul ascuns pe timp de vară. Ce boli riscăm să luăm din apa

Piscina, pericolul ascuns pe timp de vară. Ce boli riscăm să luăm din apa
Foto simbol: Pixabay

Ștrandul sau piscina sunt unele dintre locurile în care oamenii aleg să se relaxeze pentru câteva ore pe timpul verii.

Ce boli riscăm să luăm din piscina sau de la ștrand

Potrivit medicului dermatolog Ana Maria Vișinescu, există nenumărate boli pe care le putem lua din piscine, ori de la ștrand, scrie Click.

„Afecţiunile pe care le putem lua de la piscină sunt diverse, inclusiv infecții genitale date de candidoza în piscină. Duşul înainte şi după piscină este o regulă pe care trebuie să o aplicăm. Din ce am observat, oamenii nu au prosoape proprii când se așează pe șezlonguri. Acesta este o problemă.

Recomand folosirea și a anumitor antimicotice pentru picioare pentru a evita verucile plantare care se pot lua de pe suprafețele de lângă piscină. Bacteriile se dezvoltă mai bine pentru că este apa mai caldă”, explică aceasta, potrivit Adevarul.

Totodată, apa poate conține unele bacterii sau fungi.

„Clorul ne face rău pielii pentru că, într-adevăr, clorul este agentul chimic utilizat pentru dezinfecția piscinelor (…) Printre simptomele alergiei la clor se numără crampele abdominale, scaune moi. Celelalte sunt manifestările pe piele, manifestări alergice, în care avem diverse leziuni roșii pe piele. În acest caz, ne prezentăm la medicul dermatolog”, a explicat medicul dermatolog.

Cât costă o piscină acum, în mijlocul verii

Interesul pentru piscine a crescut zilele acestea, datorită temperaturilor ridicate. Mulți români care locuiesc la curte s-au decis să își monteze bazine supraterane ori gonflabile, ca să se răcorească.

Piscinele mici, pentru copii, cu diametrul de până în doi metri, costă în jur de o sută de lei. Prețul poate să depăşească însă zece mii de lei dacă vorbim de o piscină supraterană cu lungimea de 5 metri și sisteme de filtrare a apei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`