Sorina Pintea, despre cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu: „Facem o anchetă epidemiologică, nu putem acuza în acest moment Maternitatea Giuleşti” (VIDEO)

Sorina Pintea, despre cazul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu: Facem o anchetă epidemiologică, nu putem acuza în acest moment Maternitatea Giuleşti (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut mai multe precizări privind cele trei cazuri de bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti care s-au întors apoi în spital infectaţi cu stafilococ auriu.

Oficialul a arătat că până în prezent nu se poate vorbi de un focar la această maternitate, iar rezultate privind ceea ce a dus la acest noi cazuri grave vor putea fi trase abia după finalizarea anchetei epidemiologice.

„Nu putem discuta încă de un focar existent la Maternitatea Giuleşti pentru că este nevoie de mai multe teste pentru a confirma aceste lucru. Cei de la Spitalul Grigore Alexandrescu au procedat corect. În momentul în care au avut internat acest bebeluş cu stafilococ auriu au declarat aceste infecţii la DSP care urmează să facă conform procedurile tot ceea ce trebuie pentru a depista sursa infectării.

Deci, DSP a cerut Maternităţii Giuleşti date despre toţi copii născuţi în perioada 25.03 – 30.04, numărul de cezariene efectuate, datele referitoare la internarea mamelor, tipul naşterii, diagnosticul la externare. Apoi au fost solicitate spitalului rezultatele testelor efectuate în cadrul autocontrolului. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat ca toate aceste date să fie prezentate până în data de 15 mai, ţinând sub control numărul naşterilor şi solicitând şi spitalelor de copii publice sau private să transmită date DSP dacă au copii internaţi şi infectaţi cu stafilococ. Facem o anchetă epidemiologică, nu putem acuza în acest moment maternitatea, avem nevoie de confirmări„, a declarat Sorina Pintea pentru B1TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Reamintim că, doi dintre bebeluși s-au născut în 23 și 24 aprilie la Maternitatea Giuleşti. După ce au fost externați, copiii au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde s-a constatat că sunt infectați cu stafilocul auriu. Al treilea caz priveşte un copil ce s-a născut în luna martie.

ASSMB a arătat că „potrivit definiției Organizației Mondială a Sănătății, se consideră că este infecție nozocomială dacă pacientul se reinternează în primele trei zile de la externare, iar nici unul dintre cei trei bebeluși nu s-a reinternat în acest acest termen”. (Detalii AICI)

Reamintim că, în decembrie 2018, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a arătat că sunt 34 de cazuri confirmate de copii cu stafilococ auriu. Mai mulți medici au fost amendați, iar unitatea medicală a fost redeschisă doar după ce au fost finalizate lucrările de igienizare, curățenie și dezinfecție terminală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră