Pilot TAROM, despre neregulile din cadrul companiei: „Au plecat până acum mai mult de 400 de piloți . TAROM funcționează cu 60 de piloți mai puțini decât necesarul”

Pilot TAROM, despre neregulile din cadrul companiei: Au plecat până acum mai mult de 400 de piloți . TAROM funcționează cu 60 de piloți mai puțini decât necesarul
sursa foto: Facebook

Cezar Osiceanu, unul dintre piloții TAROM care au anunțat că sunt inapți pentru efectuarea zborurilor în cursul zilei de luni, a enumerat într-o intervenție pentru B1 TV care sunt principalele probleme ale companiei. Acesta a precizat că în urma plecărilor din companie, TAROM își desfășoară activitatea cu un număr de 60 de piloți mai puțin decât necesarul:

“Au plecat până acuma mai mult de 400 de piloți din compania TAROM. Cei care au mai rămas acum sunt în jur de 90 de piloți care sunt mai puțini cu 60 de piloți teoretic din ce s-a vehiculat decât ai necesar nevoie. De asta există și această problemă cu lipsa piloților de rezervă. Eu nu vorbesc în numele companiei doar analizez situațiile respective ca și averizor de integritate să spun.

Din respect față de pasageri eu încerc să îi ajut, să îmi dau toată silința și totuși apar acele întârzieri. Pasagerii ne înjură ca la ușa cortului. Vă dați seama înce poziție suntem noi care facem acest lucru, aceste eforturi supraomenești. Pe de altă parte apare această problemă, directorul general și Consiliul de Administrație ar trebui să fie desemnați în baza examenului pe Ordonanța Corporativeă Așa cum s-a întâmplat acum și a fost numit noul Consiliu de Administrație. Problema este că până acum s-au schimbat 19 directori în decurs de 6-7 ani, marea lor majoritate neavând nicio legătură cu aviația. De aici începe înțelegerea greșită a fenomenului. O flotă de avioane nu este o flotă de Dacia Logan pe care o schimbăm cu o Dacie Sandero”.

Cezar Osiceanu a criticat de asemenea încercările de eliminare a unor drepturi financiare:

“Avem 34% cotă CAS și că suntem furați de drepturi și libertăți pe care legea le prevede. Piloții nu sunt angrenați într-o mișcare politcă, vor decență și salarizare exactă. Suntem la nivelul din 2007 al veniturilor salariale. Avem și noi familii, copii, nevoi, probleme și cu banii aceștia nu putem să trecem de la un salariu la altul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`