Piept de curcan cu reziduuri de antibiotice, exportat din România, descoperit în Germania

Piept de curcan cu reziduuri de antibiotice, exportat din România, descoperit în Germania

În Germania a fost depistat piept de curcan cu reziduuri de medicamente de tip veterinar care ar proveni din România. Produsele au fost retrase imediat de la vânzare.

Carnea urma să ajungă și în Austria și Anglia.

Vicepreședintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a anunțat că s-a declanșat deja o anchetă, însă a menționat că nu poate da alte detalii deoarece datele se află pe sistemul rapid de alertă și trebuie menținute confidențiale până la finalul unei anchete.

”De obicei, noi, în practica veterinară, tratamentele cu antibiotice se dau dacă există suspiciuni de o boală contagioasă în fermele respective. Recomandarea ANSVSA este ca aceste tratamente să se facă doar în cazuri de urgențe”, a explicat vicepreședintele ANSVSA.

Acesta a precizat că este probabil ca producătorul român să fi comercializat și în România piept de curcan din lotul descoperit toxic, însă a completat că toată carnea care a ajuns în magazinele românești a fost verificată și nu ar fi ajuns în astfel de condiții la vânzare.

Germania: Carne de curcan toxică, provenind de la un producător român

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`