Pielea i s-a topit și inima i s-a oprit. Cum a supraviețuit femeia care a fost lovită de trăsnet de ziua ei de naștere în fața Casei Albe

Pielea i s-a topit și inima i s-a oprit. Cum a supraviețuit femeia care a fost lovită de trăsnet de ziua ei de naștere în fața Casei Albe
Sursa foto: Twitter/ @kontostathis

Trăsnetul i-a ars nervii, i-a topit pielea și i-a oprit inima, dar Amber Escudero-Kontostathis este singura supraviețuitoare din urma incidentului de la Casa albă, care a ucis trei oameni.

Trecuseră 174 de zile de când trăsnetul a lovit unul dintre copacii din fața Casei Albe, unde Amber și alte trei persoane se adăposteau de furtună, pe data de 4 august 2022, conform Digi24.
Ea a fost singura care a scăpat cu viață. Doctorii au spus că este un miracol că Amber a reușit să supraviețuiască după ce milioane de volți de electricitate i-au străbătut tot corpul.
Trăsnetul a făcut ca tableta și ceasul de la mână să explodeze, încât pielea încheieturii i s-a topit. Urcând prin picior, curentul electric i-a ars sistemul nervos, i-a oprit inima și i-a lăsat găuri deschise în corp.
Când paramedicii au găsit-o, pielea lui Amber era mov și gri, iar fața ei era împietrită.
Agenții de la serviciile secrete au fost primii care au ajuns la fața locului, dar defibrilatoarele mici nu puteau fi folosite din cauza ploii.

Trei oameni au reușit să o țină în viață

Un doctor de la Casa Albă și doi turiști care lucrau ca asistenți medicali au ținut-o în viață pe Amber, care își recăpătase cunoștință.
Inima ei s-a oprit din nou pentru 13 minute, dar salvatorii au continuat procedura de resuscitare.
Ajunsă la spital, Amber nu a putut să se miște mai multe zile și a trebuit să învețe să meargă din nou.
Ea a spus că lucra pe teren cu Comitetul internațional de Salvare în ziua în care a fost lovită de fulger, care era ziua ei de naștere.
„Am supraviețuit datorită unor oameni buni, complet străini, care au fugit înspre pericol în mijlocul unei furtuni ca să mă salveze”, a spus Amber.

Ea este încă traumatizată

Ea a trecut prin multe chinuri în perioada de recuperare, dar trauma a rămas. De multe ori se trezește urlând noaptea și se prinde de picioare.
„În continuare nu simt nimic de la partea inferioară a spatelui până la partea superioară a coapsei, așa că nu simt unde mi se duc picioarele”, a spus Amber. „Este ca și când aș pluti pe o cutie de pe noadă. Simt o presiune care apasă pe cutie, dar nimic altceva.”

Șansele ca fulgerul să lovească pe cineva sunt în jur de 1 la 19.000, conform Consiliului Național de Siguranță în caz de Trăsnet din SUA. În medie, în jur de 22 de persoane mor lovite de trăsnet în America în fiecare an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`