Petrecere pe plaja din Tuzla pentru a doua seară consecutiv: Jandarmii au împărțit amenzi de mii de lei pentru nerespectarea regulilor din starea de alertă

Petrecere pe plaja din Tuzla pentru a doua seară consecutiv: Jandarmii au împărțit amenzi de mii de lei pentru nerespectarea regulilor din starea de alertă

Pentru a doua seară la rând, pe plaja din Tuzla a fost organizată o petrecere cu muzică mixată de un DJ și unde participanții au ignorat regulile de distanțare socială. Totul s-a întâmplat sâmbătă seară și, la fel ca în seara zilei de vineri, jandamii au intervenit și i-au amendat atât pe organizatorii spectacolului, cât și pe petrecăreți pentru că nu au ținut cont de normele stabilite în perioada stării de alertă.

A doua seară de petrecere la Tuzla închieată cu amenzi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că în zona plajei din Tuzla a avut loc un control cu privire la respectarea măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirrii noului coronavirus.

„Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că mai multe persoane participă la un spectacol de muzică mixată de un DJ, nerespectând prevederile legale impuse de evoluţia situaţiei epidemiologice. Jandarmii l-au sancţionat contravenţional pe organizatorul acestui eveniment cu amendă în cuantum de 4.000 lei, iar pe cei 32 de participanţi aflaţi la faţa locului i-au sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare totală de 18.500 lei”, se arată în comunicatul de presă al IJJ Constanța.

Amenzi usturătoare au primit și cei care au petrecut vineri seară pe aceeși plajă, de asemenea ignorând regulile stabilite în contextul epidemiei de coronavirus. Organizatorii au primit o amendă de2.000 lei, în timp ce suma amenzilor aplicate participanților se ridică la 8000 lei, a anunțat atunci IJJ Constanța.

Weekend plin pe litoral: Regulile de distanțare socială, greu de respectat la malul mării

De altfel, a fost un sfârșit de săptămână plin pe litoral, zeci de mii de români alegând să se relaxeze la malul mării. Iar weekendul nu a fost lipsit de incidente.

Sâmbătă dimineața, mai mulți tineri s-au luat la bătaie pe o plajă din Vama Veche, una dintre cele mai aglomerate stațiuni. Bătăușii, unii dintre ei sub influența băuturilor alcoolice, au început să-și împartă pumni și picioare pe plajă. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, însă polițiștii s-au autosesizat și a început să facă ”cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice”.

Și tot în Vama Veche a avut loc o razie de amploare, în urma căreia 12 tineri au fost prinşi cu cocaină, cannabis şi ecstasy. Sute de turiști din stațiune au fost controlați în cadrul acțiunii.

Polițiștii antidrog i-au prins în flagrant pe cei care își atrăgeau clienții în zona terselor dinVama Veche, unde sperau să nu fie depistați cu ușurință datorită aglomerației. În fața anchetatorilor, tinerii prinși cu droguri asupra lor au susținut că foloseau stupefiantele pentru consumul propriu. Cu toate acestea, ei s-au ales cu dosare penale pentru deținere de droguri.

Situația cazurilor de COVID-19 în România

România înregistrează, de aproximativ două săptămâni o creștere a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit datelor transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 291 de noi cazuri de contaminare, numărul total al îmbolnăvirilor, la nivel național, fiind de 26.313. Totodată, autoritățile au raportat 23 de noi decese în rândul pacienților cu COVID-19, aceasta fiind cea mai mare creștere a numărului victimelor într-un interval de 24 de ore, din ultima lună și jumătate. Bilanțul total al deceselor a ajuns, astfel, la 1.612. În acest moment, 217 pacienți sunt internați la terapie intensivă. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.814 au fost declarate vindecate și externate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`