Petre Roman a dezvăluit ce pensie are acum și cu cât i-a crescut după recalculare: “Păi eu am avut 50 de ani de muncă”

Petre Roman a dezvăluit ce pensie are acum și cu cât i-a crescut după recalculare: “Păi eu am avut 50 de ani de muncă”
Inquam Photos / George Calin

Petre Roman, fostul premier al României, a dezvăluit ce pensie are acum, după recalculare.

Fostul premier a precizat că a primit decizia de recalculare și că i s-a majorat pensia cu 2.300 de lei.

“Da, mi-a mărit pensia. Păi eu am avut 50 de ani de muncă. Mi s-a mărit cu 2300 de lei. Am contribuit și contribui permanent. Înseamnă ceva. M-a deranjat faptul că atât de mulți pensionari s-au trezit cu probleme. De ce să facă greșeli? E vorba de un algoritm de calcul. Asta e o incompetență crasă. Nu sunt oameni competenți, nu sunt serioși. Vorbesc, în primul rând, pornind de la decizia politică. Păi precizează exact care sunt criteriile. Algoritmii au fost greșiți, decizia a fost neconformă cu realitatea, ceea ce a dus la erori”, a spus Petre Roman pentru Bugetul.ro.

Ce pensie încasează lunar Petre Roman

Întrebat ce pensie are acum, după 50 de ani de vechime în muncă, fostul premier a răspuns: “Abia acum, cu mărirea, am puțin peste 11.000 lei”.

Petre Roman a fost chestionat și cu privire la faptul dacă el crede că, după alegeri, pensionarii se vor trezi cu bani mai puțini.

“Slavă Domnului, mai există și Curtea Constituțională, care blochează prostiile”, a spus fostul prim-ministru.

Cu ce se ocupă acum Petre Roman

Petre Roman a povestit și cu ce se ocupă de când a ieșit din politică.

“Sunt în continuare profesor, dar și președinte, la universitatea din Geneva. Deocamdată, suntem singura instituție de profil privată, care a obținut acreditarea federală, cea mai grea acreditare din lume. Din 17 universități care au aplicat, am fost singura deocamdată care a primit acreditarea. În afară de asta, fac o mulțime de conferințe în lume, în calitatea mea de om de știință. Acum 5 ani, când am zis că am ieșit și că nu mai voi reveni în politică, am încercat un lucru ce părea imposibil, să mă reîntorc în calitate de om de știință, și am reușit.

La ora actuală am o notorietate dobândită în domeniul ăsta, știința a climei și a apei. Asta am făcut dinainte de Revoluție. Am susținut conferințe la Barcelona, în Italia, în Luxemburg și în India, de unde aseară m-am întors. A fost fabulos, a fost prima oară când am fost în India. Acum am o altă conferință la Iași”, a declarat fostul politician.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara
17:07 - Obiectele de bucătărie din plastic închis la culoare ar putea conține substanțe care să ne afecteze sănătatea. Cu ce le putem înlocui