Peste o treime dintre români sunt nemulțumiți de învățământul românesc: Doar 5% consideră rezultatele bune

Peste o treime dintre români sunt nemulțumiți de învățământul românesc: Doar 5% consideră rezultatele bune

Mai bine de o treime dintre români sunt nemulţumiţi de performanţele învăţământului din ţara noastră, în timp ce doar 5% consideră că rezultatele din educaţia de la noi sunt foarte bune.

Un sfert dintre români sunt de părere că vinovaţi de rezultatele foarte slabe sunt  profesorii şi doar  unul din cinci români dă vina  pe elevi.

Mai mult de o treime dintre români sunt nemulţumiţi de performanţele învăţământului din ţara noastră. Asta în timp ce un procent puţin mai mic consideră rezultatele bune, iar mai puţin de 5% dintre respondenţi apreciază rezultatele ca fiind foarte bune.  Dintre cei care cred că învăţământul românesc are rezultate neperformante, peste 27% dau vina pe slaba legislaţie. La fel de mulţi români consideră că de vină sunt profesorii, iar 19% atribuie rezultatele slabe elevilor.

Iar dacă vorbim de prestaţia profesorilor, 64% dintre respondenţi au multă şi foarte multă încredere. Cât despre scăderea considerabilă a numărului de elevi care promovează examenul de Bacalaureat, aproape 61% dintre români cred că rezultatele arată nivelul real al elevilor, în timp ce 32,6% cred că de vină sunt schimbările legislative.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 20 – 28 aprilie pe un eşantion de 1.050 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de peste 18 ani.

CUM VĂD ROMÂNII REZULTATELE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL ROMÂNESC

– rezultate slabe – 34%

– rezultate bune – 29,3%

– rezultate foarte bune – 4,6%

PE CINE GĂSESC ROMÂNII VINOVAŢI PENTRU REZULTATELE SLABE

– slaba legislaţie – 27,3%

– profesorii – 26,7%

– elevii – 19,5%

– materiile predate – 11,7%

– dotările din şcoli – 9,7%

GRADUL DE INCREDERE A ROMÂNILOR ÎN PROFESORI

– mare şi foarte mare – 64%

– mică şi foarte mică – 36%

PROMOVABILITEA LA BACALAUREAT

– arată nivelul real al elevilor – 61%

– este indusă de schimbările legislative – 32,6%

Urmăriți B1TV.ro și pe
`