Peste o jumătate de tonă de tutun de narghilea, confiscată la punctul de frontieră Albița. Valoarea totală a mărfii pe piață

Peste o jumătate de tonă de tutun de narghilea, confiscată la punctul de frontieră Albița. Valoarea totală a mărfii pe piață
Sursa Foto: Facebook / Politia de Frontieră

Peste o jumătate de tonă de arome de tutun de narghilea, în valoare de 640.000 de lei, a fost descoperită de inspectorii vamali la punctul de frontieră Albița.

O jumătate de tonă de tutun de narghilea, în valoare de 640.000 de lei, confiscată la punctul de frontieră Albița

Autorităţii Vamale Române (AVR) a informat că aromele de tutun au fost detectate ca urmare a scanării unui microbuz care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Federația Rusă, scrie Agerpres.

„În data de 1 iulie 2024 s-a prezentat la Biroul vamal de frontieră Albiţa pentru controlul vamal, pe sensul de intrare în ţară, un microbuz care se deplasa pe ruta Republica Moldova – Federaţia Rusă. Având în vedere faptul că la acest birou vamal, autorităţile vamale şi de frontieră din România şi Republica Moldova implementează controlul coordonat, pe sensul de intrare în România, mijlocul de transport a fost selectat pentru scanare, de către inspectorii vamali din cele două ţări, în urma analizei de risc realizate pe baza informaţiilor disponibile la nivelul celor două autorităţi vamale. Astfel au fost detectate, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la vămuire, în structura interioară a mijlocului de transport cantitatea de 540 kg arome de tutun narghilea, cu o valoare de piaţă de aproximativ 640.000 lei”, notează sursa citată.

Bunurile au fost reținute și predate organelor SPF Huși, în vederea continuării cercetărilor, după ce reprezentanții AVR au susținut că există indicii privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`