Peste 90 de suspecți de terorism, identificați în România în ultimii cinci ani

Peste 90 de suspecți de terorism, identificați în România în ultimii cinci ani

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Sorin Sava, a declarat pentru B1 TV, că în România nu se impune ridicarea nivelului de alertă teroristă, în contextul atacului armat de la ziarul francez de satiră Charlie Hebdo.

Deşi creşte numărul suspecţilor identificaţi în România, țara are în continuare reputaţia unuia dintre cele mai sigure state din lume. Peste 90 de suspecţi de terorism au fost identificaţi în ultimii cinci ani de ofiţerii de la Serviciul Român de Informaţii și Direcţia pentru Combaterea Terorismului.

„Sub masca unui transfug poți găsi oricând o persoană teroristă”, spune Costin Georgescu, fost director al SRI, scrie Digi24.

În 2012, România era vizată de primele ameninţări directe ale unui şeic extremist. Omar Bakri spunea atunci că ţara este ţintă a teroriştilor doar pentru că trimite soldaţi în Afganistan.

„Din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state”, spunea Omar Bakri.

Ministerul pentru Societatea Informaţională a convocat în regim de urgență grupul de lucru interinstituţional pentru analiza legii Big Brother, în contextul ultimelor ameninţări din Statele Membre UE şi al recentului atentat cu caracter terorist din Franţa. (Detalii AICI)

România, alături de alte 31 de ţări din lume, figurează acum pe harta statelor ferite de pericolul atentatelor sau atacurilor venite din partea grupurilor extremiste.

Ţările cu riscul cel mai ridicat sunt Pakistan, India şi Afganistan. Thailanda, Filipine şi Rusia apar şi ele în fruntea topului periculos, iar Marea Britanie, Spania şi Statele Unite sunt ţinte sigure. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`