Peste 90 de elefanți vor fi sacrificați în Namibia. De ce au luat autoritățile această măsură

Peste 90 de elefanți vor fi sacrificați în Namibia. De ce au luat autoritățile această măsură
Sursa foto: unsplash

Namibia va sacrifica 723 de animale sălbatice, inclusiv 83 de elefanți, pentru a distribui carnea lor persoanelor care se confruntă cu o penurie de hrană din cauza secetei severe din sudul Africii.

Africa de Sud se confruntă cu cea mai dură secetă din ultimele decenii

Conform Organizației Națiunilor Unite, Africa de Sud se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, iar Namibia și-a epuizat deja 84% din rezervele alimentare luna trecută, potrivit G4Media. 

Sacrificarea animalelor sălbatice va avea loc în parcuri naturale și în arii comunale unde autorităţile cred că numărul animalelor a depăşit resursele disponibile de apă şi de păşunat, conform ministerului namibian.

„În acest scop, 83 de elefanţi din zone identificate de conflict vor fi sacrificate, iar carnea lor va fi alocată programului de ajutorare în caz de secetă”, au transmis reprezentanţii ministerului.

Namibia va sacrifica și 30 de hipopotami şi 60 de bivoli, precum şi 50 de antilope impala, 100 de antilope gnu, 300 de zebre şi 100 de antilope-elan.

„Resursele naturale sunt folosite pentru binele cetăţenilor namibieni”

Vânătorii profesioniști și companiile angajate de către guvern au împușcat deja 157 de animale, care au furnizat peste 56.800 de kilograme de carne. „Această acţiune este necesară şi în conformitate cu mandatul nostru constituţional prin care resursele naturale sunt folosite pentru binele cetăţenilor namibieni”, a precizat Ministerul Mediului din această ţară.

Una dintre cele mai mari populații de elefanți din lume se află în regiunea Zimbabwe, Zambia, Botswana, Angola şi Namibia, fiind peste 200.000 de specii. Sute de elefanți au murit în 2023 în Botswana și în Zambabwe din cauza secetei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie