Peste 80 de cazuri de infecție cu West Nile, în România. 17 oameni au murit din cauza virusului

Peste 80 de cazuri de infecție cu West Nile, în România. 17 oameni au murit din cauza virusului
Sursa foto: Pixabay

În România s-au înregistrat 81 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, din 3 iunie, până în 17 septembrie, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Dintre cele 81 de cazuri, 71 au fost confirmate și 10 probabile. Cele 17 decese din cauza virusului West Nile s-au înregistrat în București (3), Suceava (3), Mureș (2), Botoșani (2) și câte un caz în judeţele Bihor, Brăila, Giurgiu, Iaşi, Sălaj, Timiş și Vrancea, informează Adevărul.

Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire, 25, s-au raportat la persoane cu vârsta între 70-79 de ani, 23 de cazuri la oamenii cu vârsta între 60-69 de ani și 12 cazuri la persoane peste 80 de ani. Există și un caz la persoanele cu vârsta între 20-29 de ani și la cei cu vârsta între 30-39 de ani.

Cum se previne infecția cu West Nile

INSP le recomandă oamenilor să evite expunerea la țânțari, să poarte haine lungi, să folosească substanțe împotriva țânțarilor, să aibă plase de protecție la uși și gerestre, să asigure desecarea bălților din jurul casei lor și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`