Peste 8.000 de angajați ai Dacia vor să iasă în stradă pentru a convinge Guvernul să înceapă cât mai repede lucrările la autostrada Sibiu – Piteşti (VIDEO)

Peste 8.000 de angajați ai Dacia vor să iasă în stradă pentru a convinge Guvernul să înceapă cât mai repede lucrările la autostrada Sibiu - Piteşti (VIDEO)
Foto: hotweek.ro

Autostrada Sibiu – Piteşti, sau mai bine spus lipsa ei, scoate angajaţii Dacia în stradă. Peste 8.000 de oameni vor să protesteze pe 7 martie pentru a convinge Guvernul să înceapă cât mai repede lucrările la autostradă, informează B1 TV. Altfel, oamenii se tem că fabrica se va închide şi vor rămâne fără locuri de muncă.

Peste 8.000 de angajați Dacia anunță că vor ieși în stradă pe 7 martie să protesteze și să ceară Guvernului să prioritizeze construcția autostrăzii Sibiu-Pitești.

Angajații spun că lipsa acestei autostrăzi îngreunează activitatea Dacia și chiar au existat zvonuri potrivit cărora din aceste motive constructorul francez Renault s-ar gândi să închidă fabrica din România.

”Protestul are ca obiectiv sensibilizarea în ceea ce privește construirea autostrăzii Pitești-Sibiu care este vitală. Toate guvernările promit că vor face și noi ne aflăm încă în etapa a studiilor de fezabilitate. Alt obiectiv al protestului este  Codul muncii. Muncitorii, cei care sunt producătorii adevărați de profit pentru statul român, sunt lăsași de-o parte. Salariații nu au niciun fel de lege e în ceea ce privește munca lor. Oamenii sunt la mâna patronatului având un Cod al muncii care este cel mai draconic din Europa. Suntem într-o fază în care trebuie să ieșim la protest”, a declarat Ion Iordache, lider al sindicatului Dacia,într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV.

Peste 8.000 de angajați ai Dacia vor să iasă în stradă pentru a convinge Guvernul să înceapă cât mai repede lucrările la autostrada Sibiu – Piteşti

#DIRECT_ONE_pjf98c#

”Protestul înseamnă două ore de miting în fața Casei de cultură din orașul Mioveni. Nu concep ca sindicatul Autoturisme Dacia să nu fie capabil să mobilizeze peste 8.000 de susținători ai acestui miting. Noi ieșim pentru această autostradă de vreo trei-patru ani. Facem proteste pe care le vom susține până când această autostradă va fi fizic începută. Dacă stăm și așteptăm și nu îi impulsionăm nici măcar în acest an electoral, nu am făcut nimic. Dacii se fabrică în peste șapte fabrici ale Renault în lume. Există riscul ca în anii 2020 Dacia să nu mai funcționeze.
Deja sunt semnale de micșorare a capacității de producție de la Dacia. Nu am încredere, vom face protest până când vom vedea că începe autostrada Pitești- Sibiu”, a mai spus liderul sindical.

Cei din conducerea Dacia au cerut ca autostrada să fie finalizată până în 2020. Numai că treaba a început prost încă din faza de realizare a studiului de fezabilitate, care este şi prost făcut, în opinia autorităţilor europene, dar şi într-o mare întârziere. Studiul respectiv a fost făcut în 2008, iar în acest moment a şi expirat. Drept urmare, 2020 a devenit un termen aproape imposibil de atins.

Potrivit celor de la Dacia o rută directă peste munţi care să lege Piteştiul de pieţele sale de desfacere externe va duce la o scădere a costurilor de transport cu 30 de euro pentru fiecare maşină produsă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`