Peste 70% din beneficiarii centrelor pentru protecția copilului din Sibiu au fost infectați cu COVID-19

Peste 70% din beneficiarii centrelor pentru protecția copilului din Sibiu au fost infectați cu COVID-19
Foto: Pixabay

Situație critică în centrele sociale din Sibiu. Peste 70% din beneficiarii din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Numarul de cazuri COVID-19 din centrele sociale pentru copii a explodat în Sibiu

Cea mai amre parte a acestora s-au vindecat, iar mai puţin de 2% dintre aceştia au decedat în urma infectării cu noul coronavirus, informează un comunicat citat de Agerpres.

Dintre cei 511 beneficiari care au fost infectați cu COVID-19, 473 sunt deja vindecaţi (25 sunt încă în perioada de 14 zile iar 13 au decedat cu comorbidităţi şi vârstă înaintată), iar 182 nu au fost atinşi încă de coronavirus şi sper să rămână în continuare sănătoşi, a declarat directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Potrivit directorului DGASPC Sibiu, izolarea din această pandemie nu i-a afectat aşa cum se credea pe beneficiari.

„Starea lor mentală este surprinzător de bună, perioadele de izolare nu i-au afectat cum ar fi fost de aşteptat, pentru că li s-a explicat şi au înţeles de ce sunt impuse anumite restricţii de mişcare în afara centrului. Solidaritatea lor şi grija pentru ceilalţi care erau cu COVID-19 este remarcabilă”, a spus directorul Vîlsan.

7.661 de cazuri noi de COVID-19 depistate în România

În județul Sibiu, de la începutul pandemiei și până acum, au fost raportate 14.356 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi, 7.661 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. În ultimele 24 de ore cuprinse în bilanț au fost înregistrate 211 decese în rândul pacienților diagnosticați cu infecție cu SARS-CoV-2 și, potrivit autorităților, în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internate1.252 de persoane depistate cu noul coronavirus.

Până astăzi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele comunicate joi de către Grupul de Comunicare Strategică, care a precizatcă 381.001 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.661 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri