Peste 500.000 de pachete cu țigări contrafăcute au fost descoperite de polițiști într-un tir la Vama Moravița

Peste 500.000 de pachete cu țigări contrafăcute au fost descoperite de polițiști într-un tir la Vama Moravița
Foto: romanialibera.ro

Peste 500.000 de pachete cu țigări contrafăcute au fost descoperite de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița. Pachetele erau încărcate într-un tir care venea din Letonia și erau destinate unei firme cu sediul în Serbia, relatează Mediafax.

Cu toate că captura a fost făcută vineri, cazul a fost făcut public joi.

„Au fost descoperite mai multe cutii din carton care conţineau 1.100 de baxuri cu ţigări (550.000 de pachete cu ţigări) marca Airlife, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa înscrisurilor specifice produselor de marcă, a însemnelor de producător etc.). În urma verificărilor făcute la societăţile comerciale implicate în transportul de ţigări a fost confirmat faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false„, au afirmat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Potrivit acestora, valoarea de piață a țigărilor este de aproximativ 6,6 milioane lei.

Se pare că șoferul, un cetățean lituanian de 44 ani, nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele care însoţesc marfa sunt falsificate şi că nu ştie dacă marfa transportată este contrafăcută sau nu.

Bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală până la finalizarea anchetei, iar cetăţeanul lituanian este cercetat pentru folosirea documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Automarfarul a fost depistat săptămâna trecută, iar de atunci şi până acum s-au făcut verificări, în primul rând pentru documentele care au însoţit marfa. Ancheta este încă în desfăşurare, se fac verificări privind autenticitatea ţigărilor transportate. Poliţiştii de frontieră au luat legătura cu firma din Letonia care fabrică acest tip de ţigări şi urmează să primim rezultatele analizei„, a spus purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara, Mihaela Leș.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Avertismentul specialiștilor: Depăşirea pragului de încălzire a climei cu 1,5°C va avea consecinţe ireversibile
23:56 - Cine este individul care l-a omorât pe Cătălin, șoferul din Prahova. Bărbatul a mai avut probleme cu legea
23:36 - Ministrul Adrian Câciu, despre riscul de a pierde 1,1 miliarde de euro din PNRR: „Toate se vor rezolva, avem o perioadă de șase luni”
22:59 - Călin Popescu-Tăriceanu, achitat de ÎCCJ în dosarul mitei de 800.000 de dolari
22:38 - România datorează o sumă uriașă țărilor în care au ales să se trateze românii. Lista statelor care trebuie să primească cei mai mulți bani
22:21 - Diana Buzoianu (USR), despre scandalul Nordis: „Degeaba venim cu demisiile pe masă dacă nu rezolvăm problemele de fond”
22:09 - Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)
22:07 - Pepe, atac furibund la adresa fostei soții, după ce a fost chemat din nou la tribunal: „Dacă îi dau fetele două săptămâni, nu știe ce să facă cu ele”
21:46 - Florin Bodog (PSD), despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru: „E greu pentru orice lider de partid să explice aceste gesturi” (VIDEO)
21:40 - Mircea Hava, despre coaliția PSD-PNL: „Dacă mă întrebați pe mine, mâine aș pleca de la guvernare / Ar fi excepțional să despărțim odată apele” (VIDEO)