Peste 50 de stații GPL din București controlate până în prezent, anunță prefectul Rareș Hopincă: Foarte multe sesizări de la cetățeni. Foarte mulți proprietari le închid de frica controalelor (VIDEO)

Peste 50 de stații GPL din București controlate până în prezent, anunță prefectul Rareș Hopincă: Foarte multe sesizări de la cetățeni. Foarte mulți proprietari le închid de frica controalelor (VIDEO)
Imagine de la exploziile din Crevedia. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile au controlat peste 50 de stații GPL din București până în acest moment, a declarat prefectul Rareș Hopincă, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Prefectul Rareș Hopincă, pe B1 TV, despre controalele la stațiile GPL din București

Întrebat câte stații GPL și benzinării au fost controlate până acum, oficialul a precizat: „Au fost controlate, la momentul la care vorbim, peste 50 de stații. O situație clară vom avea astăzi, la ora 16, vom da publicității. Noi am organizat controalele pe două paliere. Pe de o parte, polițiile locale de sector și Poliția Locală a Municipiului București verifică stațiile sub aspectul documentației necesare pentru funcționare, adică verifică dacă există sau nu acele avize de funcționare cerute de lege. Pe de altă parte, echipele mixte de control constituite deja verifică toate sesizările venite de la cetățenii Municipiului București, pentru că sunt foarte multe în aceste zile”.

„Chiar ieri am fost împreună cu echipa de control în trei locații și, spre surprinderea mea, am găsit două stații închise, stații care au funcționat până săptămâna trecută, dar probabil că de frica controalelor proprietarii au închis stațiile. Acest lucru nu înseamnă că stațiile nu vor fi verificate. Vreau să precizez foarte clar, chiar dacă o locație este închisă, nu înseamnă că noi nu știm că aceasta a funcționat și trebuia să dețină toate actele conform legii. Ca o primă concluzie, aș spune că sunt foarte mulți proprietari care închid din proprie inițiativă aceste stații de frica controalelor. Asta nu înseamnă, încă o dată, că nu îi controlăm”, a adăugat Rareș Hopincă.

„Sunt 372 de stații de distribuție a gazului petrolier lichefiat și benzinării clasice, împreună. Stații GPL sunt mai puțin de jumătate din această cifră. Dintre acestea, 223 sunt inventariate ca posibile surse de incendiu. Nu înseamnă că prezintă un pericol public (…). Nu există zone în care fenomenul este mai prezent sau mai des întâlnit”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul