Peste 50 de percheziții DNA în Constanța și Suceava, într-un dosar de fals în contextul vaccinării anti-COVID / Surse: Descinderi la Sanatoriul Balnear și la Spitalul Municipal Mangalia

Peste 50 de percheziții DNA în Constanța și Suceava, într-un dosar de fals în contextul vaccinării anti-COVID / Surse: Descinderi la Sanatoriul Balnear și la Spitalul Municipal Mangalia
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Peste 50 de percheziții au loc, marți dimineață, la adrese din județele Suceava şi Constanţa, inclusiv la sediile unor instituţii publice, într-un dosar al DNA vizând un nou caz de „vaccinare la chiuvetă”.

Descinderi au avut loc la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia și la Spitalul Municipal Mangalia, susțin surse citate de HotNews.

Percheziții într-un dosar de fals în contextul vaccinării anti-COVID-19

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În cursul zilei de 21 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 52 locații, situate pe raza județelor Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, a transmis DNA, marți dimineață.

Percheziții la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia și la Spitalul Municipal Mangalia

Potrivit surselor HotNews, procurori au descins și la Sanatoriul Balnear și la Spitalul Municipal Mangalia.

Până acum ar fi fost identificate circa o sută de persoane care ar fi beneficiat de certificate false de vaccinare eliberate la centrul de vaccinare de la Sanatoriul balnear, acolo unde lucrau cadre medicale de la Spitalul Municipal Mangalia.

Aceleași surse mai afirmă că beneficiarii ar fi plătit pentru un certificat fals între 50 și 400 de euro, în funcție de situația financiară a fiecăruia.

Și alte anchete privind ”vaccinarea la chiuvetă” sunt în desfășurare. Fenomenul certificatelor false a început să ia amploare și în alte state. În Franța, de exemplu, peste 180.000 de certificate sanitare false au fost descoperite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`