Peste 5,5 milioane de cazuri confirmate de COVID-19 în toată lumea. Efectele pandemiei de coronavirus și ultimele măsuri. LIVE UPDATE

Peste 5,5 milioane de cazuri confirmate de COVID-19 în toată lumea. Efectele pandemiei de coronavirus și ultimele măsuri. LIVE UPDATE
foto: Pixabay

Peste 5,5 milioane de oameni din toată lumea au fost confirmați cu COVID-19. Bilanțul deceselor înregistrate în numărul persoanelor depistate cu infecție cu coronavirus a trecut de 346.000, în timp ce mai bine de 2,3 milioane s-au vindecat, astfel că în prezent, la nivel global, există 2,8 milioane de cazuri pozitive, potrivit datelor centralizate luni de Worldometer.

SUA sunt cea mai afectată națiune a lumii, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 99.000 de decese. Totuși, tot americanii stau cel mai bine și ca ritm de testare, în condițiile în care la momentul actual au aproape 15 milioane de teste.

Europa are și ea peste 1,9 milioane de cazuri confirmate de COVID-19 și aproape 170.000 de decese. Spania este statul membru UE cu cele mai multe îmbolnăviri, circa 283.000, în timp ce Marea Britanie are ecle mai multe fatalități, aproximativ 29.000.

Pandemia de coronavirus la nivel global

UPDATE, 25 mai, ora 23.50:Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochina pe care le realizează cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție, noteazăThe Guardian.

UPDATE, 25 mai, ora 23.50:Kieva redeschis metroul luni, la aproape zece săptămâni după ce a fost închis în contextul interdicţiilor privind criza epidemică de covid-19.

UPDATE, 25 mai, ora 23.50:Numărul deceselorcauzate de noul coronavirus de tip SARS-Cov-2 și cazurile noi se află în scădere, înItalia. Ultimul anunț al autorităților italiene este o premieră de la începutul pandemiei de COVID-19.

UPDATE, 25 mai, ora 23.50:Cehiaa intrat, luni, în ultima faza de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei decoronavirusîn viața economică și socială, redeschizând, astfel, hotelurile, restaurantele, barurile și cafenelele.

UPDATE, 25 mai, ora 23.50:Greciamai face un pas spre normalitate, după lunile de carantină impuse din cauza pandemiei de Covid-19. Autoritățile de la Atena vor să repornească motoarele turismului, un sector deosebit de important pentru economia Greciei. Astfel, luni, oficialii eleni anunță că au repornit liniile de feribot cătreinsule, iar barurile și resaurantele s-au redeschis. În data de 15 iunie, turismul se va redeschide pentru cetățenii greci, iar din data de 1 iulie și pentru cei străini, scrieGuardian.

UPDATE, 25 mai, ora 23.50:PreședinteleVladimir Putina fost protagonistul unei apariții rare pe perioada carantinei specifice crizei COVID-19, luni, după ce mai mulți oficiali ruși au indicat că situația de moment a crizei coronavirus ar putea permite Rusiei să redeschidă o parte din complexurile turistice în curând, precum și să relaxeze restricțiile în mai multe regiuni, relateazăReuters.

UPDATE, 25 mai, ora 23.50:Guvernul federal dinGermania, dar și cele regionale din landuri erau în cumpănă, luni, cu privire la când și cât de mult să relaxeze restricțiile de distanțare socială, cu aliați ai cancelarului Angela Merkel avertizând că îndepărtarea măsurilor riscă să genereze un nou val de infecții cu coronavirus, relateazăReuters.

UPDATE, 25 mai, ora 15.30: PemierulShinzo Abea anunțat că starea de urgență va fi ridicată pe întreg teritoriul Japoniei, luni, și că autoritățile nipone au preluat sub control răspândirea COVID-19 în mai puțin de două luni..

UPDATE, 25 mai, ora 15.30:CrizaCOVID-19a lovit puternic în economia Germaniei care s-a contractat cu 2,2% în primul trimestru al anului 2020 comparativ cu aceeași perioadă din 2019, pe fondul unei crize globale legate de pandemia coronavirusului. Oficiul Federal de Statistică dinGermaniaa declarat luni că a fost cea mai mare scădere trimestrială de la criza financiară globală 2008-2009.

UPDATE, 25 mai, ora 13.50:Statele Unite ale Americii (SUA) vor avea un vaccin „mai bun” decâtChinași o îl vor crea mult mai repede, susține Scott Gottlieb, fostul comisar al Administrației americane pentru medicamente și alimente.

UPDATE, 25 mai, ora 13.50:Ministrul turismului spaniol a declarat luni dimineață că străinii pot rezerva vacanțe înSpaniaîncepând cu luna iulie, întrucât cele două săptămâni de carantină pentru cetățenii străini vor fi suspendate până atunci.

UPDATE, 25 mai, ora 13.50:Europa pare să revină treptat la normalitate, însă există în continuare locuri în care cetățenilor li se recomandă să nu călătorească. Europenii vor putea merge în vacanță în anumite țări, iar asta dacă nu cumva nu vin dintr-o țară unde riscul de răspândire și infectare cu noul coronavirus este unul ridicat.

UPDATE, 25 mai, ora 10.15:Jens Spahn, ministrul german al sănătății, a afirmat căDonald Trump, președintele SUA, „are dreptate” atunci când vorbește despre nevoia de reformare a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Demnitarul de la Berlin a subliniat că organismul este prea dependent de anumite state membre și că are nevoie de o schimbare de paradigmă.

UPDATE, 25 mai, ora 10.15:Roland Garros2020, turneu la careSimona Halepva fi cel mai probabil cotată cu prima șansă, va avea loc în toamnă. Guy Forget, directorul French Open, a anunțat că lucrează îndeaproape cu autoritățile pentru a se asigura că perioada celui mai important turneu de tenis pe zgură nu se va suprapune cu US Open, adăugând că omologii săi de la Flushing Meadows vor face un anunț în acest sens luna viitoare.

UPDATE, 25 mai, ora 10.15:Administrația Trump ainterzisstrăinilor să călătorească pe teritoriulSUAdacă au vizitatBrazilia în ultimele două săptămâni, după ce aceasta, în contextul în care America de Sud s-a transformat în epicentrul pandemiei deCOVID-19, așa cum au declarat reprezentanțiiOMS.

UPDATE, 25 mai, ora 8.45:Autoritățile franceze au raportat duminică cea mai mică creștere zilnică a cazurilor noi de coronavirus și cel mai mic bilanț al deceselor, de la inițierea primelor măsuri restrictive pentru blocarea răspânidrii noului coronavirus, începând cu data de 17 martie , ceea ce dă speranță că cea mai gravă epidemie se va încheia în curând în Franța.

Efectele crizei COVID-19 în România

UPDATE, 25 mai, ora 15.30:Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat startul testării pe scară largă pentru COVID-19, pe Arena Națională. Astfel, spune edilul, „vom ști exact cum a circulat coronavirusul în București”. La evenimentul organizat luni pe cel mai mare stadion al țării au mai luat parte și primarii de sector.

UPDATE, 25 mai, ora 15.30:Un nou focar deCOVID-19a fost confirmatluni în județul Gorj la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde patru angajați au fost testați pozitiv cuCOVID-19. În cadrul centrului sunt îngrijiți 36 de copii cu vârste între trei luni și 18 ani.

UPDATE, 25 mai, ora 15.30:Ministerul Educației a aprobat calendarulBacalaureatului 2020. Starea de alertă emisă pe fondul epidemiei de coronavirus a determinat autoritățile să simplifice procedura de înscriere la examen.Înscrierile la Bacalaureatîncep în 3 iunie, din 22 iunie au loc examenele scrise, iar în 30 iunie este programată afişarea rezultatelor, conform calendarului aprobat de ministrul Educaţiei şi anunţat luni. Înscrierile se vor realiza prin intermediul secretariatului unităților de învățământ. Elevii claselor a XII-a vor completa o cerere de înscriere la sesiunea deBacalaureatiunie-iulie 2020și vor aduce două fotografii ¾. Candidații din seriile anterioare vor avea nevoie și de foaia matricolă din clasele IX – XII.

UPDATE, 25 mai, ora 13.50:A trecut mai bine de o săptămână de când autoritățile din România au renunțat la starea de urgență, pe careau înlocuit-o cu starea de alertă, însoțită de măsuri de relaxare a restricțiilor, în special în privința libertății de mișcare în interiorul localităților. În ciuda faptului că numărul cazurilor deCOVID-19a scăzut treptat, autoritățile precizând căne aflăm într-o etapă descendentă a pandemiei, mai multe focaredeCOVID-19, care au izbucnit în ultimele zile, umbresc aceste progrese, la o săptămână de la aplicarea măsurilor de relaxare. Cele mai vulnerabile par a fi în continuare unitățile medicale, însă de infectările cuCOVID-19nu au scăpat nici entitățile economice importante, așa cum este fabrica de înghețată de la Sebeș, nici unitățile adminsitrativ teritoriale, două localități din județul Galați fiind plasate în carantină.

UPDATE, 25 mai, ora 13.50:Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până luni, ora 13, 18.283 de persoane au fost confirmate cuCOVID-19la nivel național, dintre care 213 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire –număr identiccu cel înregistrat în ziua anterioară, duminică. Din numărul total al persoanelor depistate cu infecție cucoronavirus,1193 au murit, peste 11.630s-au vindecat, iar alți 177 sunt internați la terapie intensivă. Autoritățile au mai precizat că 6001 de oameni sunt în carantină instituționalizată, în timp ce 67.595 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Pe teritoriul României, arată același bilanț, până în prezent au fost prelucrate 377.191 de teste pentru SARS-CoV-2.

UPDATE, 25 mai, ora 13.50:Situație încurcată pentru 36 de srilankezi, care lucrau la Botoșani. Oamenii au fost aduși, duminică seară, la București, de unde trebuiau să fie repatriați. Odată ajunși la aeroport însă, au înțeles că nu îi aștepta nicio cursă specială, care să îi ducă acasă, așa cum fuseseră informați. Totuși,Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a explicat că a fost găsită cazare și că persoanelor le-a fost pusă la dispoziție și mâncare, potrivit B1 TV.

UPDATE, 25 mai, ora 13.50:Un nou focar deCOVID-19a fost anunțat luni la cea mai mare firmă de panificaţie dinHarghita, Harmopan. Compania a anunţat pe pagina de Facebook, că mai mulţi angajaţi au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, precizând totodată că produsele comercializate sunt în continuare sigure, după ce au fost luate măsuri de protecție.

UPDATE, 25 mai, ora 10.15:PremierulLudovic Orbanși ministrul apărării, Nicolae Ciucă, au asistat luni la plecarea în SUA a echipei medicale formate din 15 specialiști din MApN pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei deCOVID-19.

UPDATE, 25 mai, ora 10.15:Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că alte trei persoane au murit pe fondul pandemiei deCOVID-19, astfel că bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților depistați cu infecție cucoronavirusîn România a urcat la 1888. Potrivit datelor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică, ultimele victime anunțate de autorități proveneau din județele Iași, Bacău și Maramureș.

UPDATE, 25 mai, ora 8.45:PremierulLudovic Orbanși ministrul apărării, Nicolae Ciucă, au asistat luni la plecarea în SUA a echipei medicale formată din 15 specialiști din MApN pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei deCOVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`