Peste 400.000 de persoane lucrează în industria videochat-ului, în România / Președintele ANAF: „Este un fenomen”
Peste 5.000 de firme din România au ca obiect de activitate videochat-ul, a spus președintele ANAF, Lucian Heiuș, joi seară, la Jurnalul de Seară de la Digi24, adăugând că Industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă la noi în țară.
Peste 400.000 de persoane din România ar lucra în videochat, datorită veniturilor mari
„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi, a declarat Lucian Heiuș.
ANAF poate obține toate informațiile despre veniturile din videochat
În România ar exista cinci platforme mari de videochat, potrivit spuselor lui Lucian Heiuș. Acesta a explicat că ANAF poate obține toate informațiile despre veniturile pe care le obțin astfel de platforme.
„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a spus președintele ANAF.