Peste 40 de tone de articole pirotehnice au fost confiscate. 532 de persoane sunt cercetate și peste 440 de dosare penale au fost deschise

Peste 40 de tone de articole pirotehnice au fost confiscate. 532 de persoane sunt cercetate și peste 440 de dosare penale au fost deschise
Foto simbol: Pixabay

După acţiunea ”Foc de artificii” declanşată în urmă cu o lună, au fost deschise peste 440 de dosare penale, în care sunt cercetate 532 de persoane. Au fost constate 523 de infracţiuni și au fost aplicate 137 amenzi, în valoare totală de 127.650 de lei.

137 de amenzi aplicate, în valoare totală de 127.650 de lei

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, acţionează pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2021/2022, arată IGPR într-un comunicat de presă.

Acţiunile au în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea persoanelor fizice şi juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Astfel, până în prezent, au fost verificate 466 de persoane fizice şi juridice autorizate, fiind efectuate 1.624 de acţiuni în complexuri, pieţe şi alte obiective. Pe timpul desfăşurării acţiunilor, au fost identificate 466 persoane fizice şi juridice neautorizate, precizează IGPR.

În urma acestor activităţi, au fost înregistrate 445 de dosare penale, în care sunt cercetate 532 de persoane.

De asemenea, au fost constatate 523 de infracţiuni şi aplicate 137 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 127.650 de lei.

Totodată, au fost confiscate 44 de tone de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 şi P, în valoare de peste 1.400.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său