Peste 40 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile din 3 iunie. Câte decese au fost înregistrate

Peste 40 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile din 3 iunie. Câte decese au fost înregistrate
Sursa foto: Pixabay

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis joi, 05 septembrie, că, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, respectiv din 3 iunie şi până pe 5 septembrie, s-au înregistrat 47 de cazuri, dintre care 40 confirmate şi 7 probabile.

Câte decese au fost înregistrate

Potrivit INSP, citat de Agerpres, au fost înregistrate patru decese în urma infecţiei cu virusul West Nile. Mai exact, trei au fost în judeţul Suceava şi unul în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, respectiv 14, s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 – 79 de ani şi 11 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

Recomandările INSP

În acest context, INSP face o serie de recomandări pentru populaţie, şi anume să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`