Un număr de 32.149 de doze de vaccin au fost administrate la tot atâtea persoane în ultimele 24 de ore, a anunțat luni seară Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, care a precizat totodată că la nivelul centrelor de imunizare au fost înregistrate 179 de reacții adverse comune și minore, dintre care 10 de tip local și 169 generale.
Campania națională de vaccinare anti-COVID-19 a început în 27 decembrie 2020, cum s-a întâmplat în majoritatea statelor din UE, iar până luni seară în țara noastră au fost administrate 1.565.021 de doze, la 946.781 de persoane – 618.241 dintre acestea au primit inclusiv rapelul.În total, la nivelul centrelor de vaccinare din România, au fost înregistrate 5.458 de reacții adverse comune și minore, reprezentând o pondere de 3,5 din mia de doze administrate. Un număr de 709 au fost reacții de tip local cu durere la locul injectării, în timp ce 4.749 au fost reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
CNCAV a precizat că 19 reacții adverse sunt în curs de investigare.
Până astăzi, 1 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 804.090 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat luni de Grupul de Comunicare Strategică. Un număr de741.471 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, la nivel național,20.403 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19a fost întrebat, duminică seară, câte persoane vor fi vaccinate în România la finalul lunii septembrie, context în care a precizat că „primul milion îl vom atinge săptămâna viitoare”.
„Ar trebui să avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Primul milion îl vom atinge săptămâna viitoare, până pe 5 martie vom ajunge la persoana cu numărul un milion vaccinată în România. Din acest punct de vedere, din luna martie, bazându-ne pe estimarea calendarului de livrare, probabil vom avea acces la cel puţin trei milioane poate chiar mai mult de doze, vom putea creşte ritmul de vaccinare încât să atingem acel prag de cel puţin 10 milioane de persoane vaccinate. Sigur că acest lucru depinde şi de nivelul adresabilitate al persoanelor către vaccinare, marea provocare o va reprezenta accesul persoanelor din mediul rural la vaccinare şi de aceea în această perioadă suntem preocupaţi să dezvoltăm acele unităţi mobile de vaccinare care vor fi puse în folosinţă pentru fiecare judeţ în parte tocmai pentru a începe vaccinarea persoanelor din mediul rural care au acces limitat la centrele de vaccinare”, a mai adăugatValeriu Gheorghiță, duminică seara, la Antena 3, potrivitNews.ro.